Kırşehir'de Kitap Günleri'ne Yoğun İlgi

KÜLTÜR 14.05.2022 - 21:35, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kitap Günleri'ne Yoğun İlgi

Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kitap Günleri bugün yoğun bir katılıma ev sahipliği yaptı.Birçok önemli yazarın ağırlandığı Kırşehir'de özellikle söyleşi programlarına yoğun ilgi gerçekleşti.Söyleşi ve kitap imzalamak için Kırşehir'e gelen Ünlü tarihçi İlber Ortaylı ve Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya Ağalar Konağı'nda bir araya geldi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Kırşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Kırşehir Kitap Günleri kapsamında ünlü yazarlar Kırşehirli okurları ile buluştu.Kitap İmzalama ve söyleşi programları için Kırşehir'e gelen Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, Mastercheff programıyla akıllara kazınan Mehmet Yalçınkaya ve Yazar Murat Ağırel'e ilgi yoğun oldu.     Şef Mehmet Yalçınkaya katıldığı söyleşide esnaf lokantaları ile ilgili hazırladığı yeni kitabı ve yemek kültürü ile ilgili bilgi verdi.Gazeteci Yazar Murat Ağırel ise gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.Ağırel'in söyleşisini çok sayıda izleyici takip etti.     Kırşehir Kitap Günleri'nin en çok ilgili gören ismi ise İlber Ortaylı oldu.Ortaylı'nın katıldığı söyleşi nedeniyle salonda izdiham meydana geldi.Kırşehir'e daha önce de geldiğini belirten Ortaylı, sığınmacılar ve tarım politikası konularına değindi.     Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, katılımcılara Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre'yi  temsil eden plaket ve Neşet Ertaş Portresi takdim etti.Konuk yazarlar daha sonra Ağalar Konağı'nda Kırşehir lezzetlerini tattı.Ağalar Konağı'nı çok beğenen katılımcılar yemeklere de hayran kaldı.Şef Mehmet Yalçınkaya özellikle Cemele biber dolmasını çok beğendi.Mastercheff programında Cemele biberinin tanıtılacağını belirtti. Gazeteci Saygı Öztürk, Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu,Yazar Hanefi Avcı, Oyuncu ve Yönetmen Ercan Kesal gibi isimlerin de söyleşi ve imza programı düzenlediği Kırşehir Kitap Günleri nedeniyle Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi tarihi günlerinden birisini yaşadı.  
Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kitap Günleri bugün yoğun bir katılıma ev sahipliği yaptı.Birçok önemli yazarın ağırlandığı Kırşehir'de özellikle söyleşi programlarına yoğun ilgi gerçekleşti.Söyleşi ve kitap imzalamak için Kırşehir'e gelen Ünlü tarihçi İlber Ortaylı ve Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya Ağalar Konağı'nda bir araya geldi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Kırşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Kırşehir Kitap Günleri kapsamında ünlü yazarlar Kırşehirli okurları ile buluştu.Kitap İmzalama ve söyleşi programları için Kırşehir'e gelen Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, Mastercheff programıyla akıllara kazınan Mehmet Yalçınkaya ve Yazar Murat Ağırel'e ilgi yoğun oldu.

 

 

Şef Mehmet Yalçınkaya katıldığı söyleşide esnaf lokantaları ile ilgili hazırladığı yeni kitabı ve yemek kültürü ile ilgili bilgi verdi.Gazeteci Yazar Murat Ağırel ise gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.Ağırel'in söyleşisini çok sayıda izleyici takip etti.

 

 

Kırşehir Kitap Günleri'nin en çok ilgili gören ismi ise İlber Ortaylı oldu.Ortaylı'nın katıldığı söyleşi nedeniyle salonda izdiham meydana geldi.Kırşehir'e daha önce de geldiğini belirten Ortaylı, sığınmacılar ve tarım politikası konularına değindi.

 

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, katılımcılara Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre'yi  temsil eden plaket ve Neşet Ertaş Portresi takdim etti.Konuk yazarlar daha sonra Ağalar Konağı'nda Kırşehir lezzetlerini tattı.Ağalar Konağı'nı çok beğenen katılımcılar yemeklere de hayran kaldı.Şef Mehmet Yalçınkaya özellikle Cemele biber dolmasını çok beğendi.Mastercheff programında Cemele biberinin tanıtılacağını belirtti.

Gazeteci Saygı Öztürk, Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu,Yazar Hanefi Avcı, Oyuncu ve Yönetmen Ercan Kesal gibi isimlerin de söyleşi ve imza programı düzenlediği Kırşehir Kitap Günleri nedeniyle Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi tarihi günlerinden birisini yaşadı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.