Kırşehir'de Kısa Dönem Erler Yemin Etti

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.12.2016 - 16:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kırşehir Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevlerini yerine getirecek kısa dönem erlerin yemin törenine katıldı. Boztepe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Necati Şentürk, Kaymakamlar, il ve ilçe yöneticileri, şehit yakınları ve gaziler, askerler ile aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Yemin Töreninde bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hüseyin Altuntaş, “Mehmetçikler burada, askerliğin temel esaslarını, harp sanatını, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı, ülkenin bölünmez bütünlüğüne inancı, sevgi ve saygıyı, ortak yaşamayı, paylaşmayı, sabır ve fedakarlığı, cesareti, bir askerde bulunması gereken bütün özelliklerin neler olduğunu ve alacakları görevleri yerine getirmek için kendilerine gerekli olan bilgileri öğrenmişlerdir. Genç silah arkadaşlarımız biraz önce milletimiz ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, ailelerinin ve konukların önünde, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canlarını vereceklerine namusları ve şerefleri üzerine yemin ettiler. Bu yemin, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere itaatin simgesidir. Bu anlamlı günün hatırasını ömürleri boyunca kalplerinden çıkarmayacağına eminim.” dedi. Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün, birliğe ilk teslim olan askere ve askerin babasına ödül verdiği tören, Kısa Dönem Erlerin Yemin Merasiminin ardından Jandarma Marşını okumaları ile sona erdi.
Kırşehir Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevlerini yerine getirecek kısa dönem erlerin yemin törenine katıldı.

Boztepe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Necati Şentürk, Kaymakamlar, il ve ilçe yöneticileri, şehit yakınları ve gaziler, askerler ile aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Yemin Töreninde bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hüseyin Altuntaş, “Mehmetçikler burada, askerliğin temel esaslarını, harp sanatını, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı, ülkenin bölünmez bütünlüğüne inancı, sevgi ve saygıyı, ortak yaşamayı, paylaşmayı, sabır ve fedakarlığı, cesareti, bir askerde bulunması gereken bütün özelliklerin neler olduğunu ve alacakları görevleri yerine getirmek için kendilerine gerekli olan bilgileri öğrenmişlerdir. Genç silah arkadaşlarımız biraz önce milletimiz ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, ailelerinin ve konukların önünde, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canlarını vereceklerine namusları ve şerefleri üzerine yemin ettiler. Bu yemin, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere itaatin simgesidir. Bu anlamlı günün hatırasını ömürleri boyunca kalplerinden çıkarmayacağına eminim.” dedi.

Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün, birliğe ilk teslim olan askere ve askerin babasına ödül verdiği tören, Kısa Dönem Erlerin Yemin Merasiminin ardından Jandarma Marşını okumaları ile sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.