Kırşehir'de Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı

YAŞAM 16.07.2021 - 22:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı

Kırşehir'de çok sayıda kınalı keklik doğal dengenin korunması için kırsal alana bırakıldı.

Kırşehir genelinde 17 köyde 425 kınalı kekliğin doğaya bırakıldığını açıklayan ve Dalakçı ile Gümüşkümbet Köyleri kırsalında kınalı keklikleri doğaya bırakan Vali İbrahim Akın , ''Yaban hayatının desteklenmesi ve doğal dengenin korunmasına katkı sağlayan kınalı keklikler, aynı zamanda doğada süneleri ve keneleri yemesinden dolayı zirai mücadeleye katkı sağlamaktadır. Ülkemizin önemli değerleri arasında yer alan yaban hayatını korumak hepimizin ortak görevidir.” dedi.     2021 Yılı Kanatlı Nakil ve Salımları Programı kapsamında düzenlenen Kınalı Keklik Salım Programına Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Tezer ile ilgili kurum amirleri ve köy muhtarları katıldı.     Vali İbrahim Akın, kekliklerin doğaya salınmasının ardından Gümüşkümbet Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.Köy ziyaretinde Gümüşkümbet Muhtarı Şeref Özcan’dan bilgiler alan Vali İbrahim Akın, çocuklar ve ekmek pişiren kadınlar da sohbet etti.
Kırşehir'de çok sayıda kınalı keklik doğal dengenin korunması için kırsal alana bırakıldı.

Kırşehir genelinde 17 köyde 425 kınalı kekliğin doğaya bırakıldığını açıklayan ve Dalakçı ile Gümüşkümbet Köyleri kırsalında kınalı keklikleri doğaya bırakan Vali İbrahim Akın , ''Yaban hayatının desteklenmesi ve doğal dengenin korunmasına katkı sağlayan kınalı keklikler, aynı zamanda doğada süneleri ve keneleri yemesinden dolayı zirai mücadeleye katkı sağlamaktadır. Ülkemizin önemli değerleri arasında yer alan yaban hayatını korumak hepimizin ortak görevidir.” dedi.

 

 

2021 Yılı Kanatlı Nakil ve Salımları Programı kapsamında düzenlenen Kınalı Keklik Salım Programına Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Tezer ile ilgili kurum amirleri ve köy muhtarları katıldı.

 

 

Vali İbrahim Akın, kekliklerin doğaya salınmasının ardından Gümüşkümbet Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.Köy ziyaretinde Gümüşkümbet Muhtarı Şeref Özcan’dan bilgiler alan Vali İbrahim Akın, çocuklar ve ekmek pişiren kadınlar da sohbet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.