Kırşehir'de Katılan İzleyici : Helal Etmiyorum

YAŞAM 05.05.2022 - 21:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Katılan İzleyici : Helal Etmiyorum

  Kanal 7'de yayınlanan ''Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı'' programına Kırşehir'den katılan ve ismini vermek istemeyen bir izleyici ''Nafaka dinimizde haram mıdır  ve kaç ay verilmesi gerekiyor ? '' diye soru yöneltti.Program sunucusunun ''sizde böyle bir sorun var mı ? '' diye sorunca Kırşehir'den katılan izleyici, '' Evet var, şu anda boşandığım eşime 2 yıldır 1500 TL nafaka veriyorum.Çocuğuma 500 TL veriyorum, kadına 1000 TL veriyorum.Çocuğuma verdiğim para helal olsun diyorum ama ona (eski eşi) verdiğim haram olsun diyorum'' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Mustafa Karataş ise konuyla ilgili , '' Kuran'ı Kerim'de çocukların bütün bakımı yetişinceye kadar babaya aittir.Kadının mehrini vermişse, verdiği hediyeleri de geri almamışsa, herhangi bir tazminat davasından dolayı borcu da yoksa ; kadının iddeti bitinceye kadar yani 4 ay 10 güne kadar kocası ona nafakasını öder, iddeti bittikten sonra kadına artık nafaka ödenmez ve istediği şekilde gidip başkasıyla da evlenebilir.Ama burada şimdi haksız bir uygulama var dolayısıyla erkekler sürekli olarak nafakaya maruz kalıyor.Kadın da bu nafakayı alabilmek için gizli nikah yapıyor, resmi nikahla da evlenmiyor ya da evlilikten vazgeçiyor.Böyle bir ikilem ortaya çıkıyor.Bunu düzeltmek lazım, yıllarca biz de konuşuyoruz ama bu konuda adım atılmaması da bana da çok garip geliyor.Yani bu kadar insan mağdur ve dinde de bunun yeri yok.Müslüman bir memlekette yaşıyoruz.Hala bu nafaka konusunda erkeklere bu zulüm niye yapılıyor ben anlamış değilim'' şeklinde konuştu.Sunucunun ''hocam peki bu verilen para gerçekten haram mı ?'' sorusu üzerine ise Karataş , '' Haram ederse haram olur tabi kadınlar haram yemiş oluyorlar, almayacaklar'' ifadelerini kullandı.

 

Kanal 7'de yayınlanan ''Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı'' programına Kırşehir'den katılan ve ismini vermek istemeyen bir izleyici ''Nafaka dinimizde haram mıdır  ve kaç ay verilmesi gerekiyor ? '' diye soru yöneltti.Program sunucusunun ''sizde böyle bir sorun var mı ? '' diye sorunca Kırşehir'den katılan izleyici, '' Evet var, şu anda boşandığım eşime 2 yıldır 1500 TL nafaka veriyorum.Çocuğuma 500 TL veriyorum, kadına 1000 TL veriyorum.Çocuğuma verdiğim para helal olsun diyorum ama ona (eski eşi) verdiğim haram olsun diyorum'' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mustafa Karataş ise konuyla ilgili , '' Kuran'ı Kerim'de çocukların bütün bakımı yetişinceye kadar babaya aittir.Kadının mehrini vermişse, verdiği hediyeleri de geri almamışsa, herhangi bir tazminat davasından dolayı borcu da yoksa ; kadının iddeti bitinceye kadar yani 4 ay 10 güne kadar kocası ona nafakasını öder, iddeti bittikten sonra kadına artık nafaka ödenmez ve istediği şekilde gidip başkasıyla da evlenebilir.Ama burada şimdi haksız bir uygulama var dolayısıyla erkekler sürekli olarak nafakaya maruz kalıyor.Kadın da bu nafakayı alabilmek için gizli nikah yapıyor, resmi nikahla da evlenmiyor ya da evlilikten vazgeçiyor.Böyle bir ikilem ortaya çıkıyor.Bunu düzeltmek lazım, yıllarca biz de konuşuyoruz ama bu konuda adım atılmaması da bana da çok garip geliyor.Yani bu kadar insan mağdur ve dinde de bunun yeri yok.Müslüman bir memlekette yaşıyoruz.Hala bu nafaka konusunda erkeklere bu zulüm niye yapılıyor ben anlamış değilim'' şeklinde konuştu.Sunucunun ''hocam peki bu verilen para gerçekten haram mı ?'' sorusu üzerine ise Karataş , '' Haram ederse haram olur tabi kadınlar haram yemiş oluyorlar, almayacaklar'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.