Kırşehir'de Karantina Kurallarına Uymayanlar Oraya Yerleştirilecek

GÜNDEM 14.09.2020 - 09:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Karantina Kurallarına Uymayanlar Oraya Yerleştirilecek

Kırşehir'de karantina kurallarına uymayanların nereye yerleştirileceği ve ne kadar ceza kesileceği belli oldu.

Türkiye'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle bir dizi önlemler tekrar uygulamaya konuldu.Düğün ve benzeri etkinliklere kısıtlamalar getirilirken bir diğer alınan önemli tedbir de karantina kurallarına uymayanlar için getirildi.Vaka sayıları ile birlikte artan temaslı kişilerin kontrolünün güçleşmesiyle birlikte birçok kişinin  karantina kurallarına uymadığı belirlendi.Hatta iddiaya göre evde tedavi gören pozitif vakalılar da cadde ve sokaklarda geziyordu.Hal böyle olunca karantina kurallarına uymayanlara yönelik yaptırım ve cezalandırma da kaçınılmaz oldu.   KIRŞEHİR'DE KARANTİNA KURALLARINA UYMAYANLAR ORAYA YERLEŞTİRİLECEK   Karantina kurallarına uymayanlar ile ilgili alınan kararın ardından bu kişilerin nereye yerleştirileceği de merak konusu oldu.Konuyla ilgili Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada , ''Evde izolasyonda olması gerekirken, bu kuralı ihlal ederek ikametlerinden dışarı çıkan kişiler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan öğrenci yurduna alınacak ve bu kişilerin  izolasyon süreci burada tamamlatılacaktır.Ayrıca bu kişilere 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacak ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.'' denildi.   İHBAR HATTI DA KURULDU   Öte yandan valilik tarafından karantina kurallarına uymayanların vatandaşlar tarafından  ihbar edilmesi için whatsapp ihbar hattı da kuruldu.  
Kırşehir'de karantina kurallarına uymayanların nereye yerleştirileceği ve ne kadar ceza kesileceği belli oldu.

Türkiye'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle bir dizi önlemler tekrar uygulamaya konuldu.Düğün ve benzeri etkinliklere kısıtlamalar getirilirken bir diğer alınan önemli tedbir de karantina kurallarına uymayanlar için getirildi.Vaka sayıları ile birlikte artan temaslı kişilerin kontrolünün güçleşmesiyle birlikte birçok kişinin  karantina kurallarına uymadığı belirlendi.Hatta iddiaya göre evde tedavi gören pozitif vakalılar da cadde ve sokaklarda geziyordu.Hal böyle olunca karantina kurallarına uymayanlara yönelik yaptırım ve cezalandırma da kaçınılmaz oldu.

 

KIRŞEHİR'DE KARANTİNA KURALLARINA UYMAYANLAR ORAYA YERLEŞTİRİLECEK

 

Karantina kurallarına uymayanlar ile ilgili alınan kararın ardından bu kişilerin nereye yerleştirileceği de merak konusu oldu.Konuyla ilgili Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada , ''Evde izolasyonda olması gerekirken, bu kuralı ihlal ederek ikametlerinden dışarı çıkan kişiler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan öğrenci yurduna alınacak ve bu kişilerin  izolasyon süreci burada tamamlatılacaktır.Ayrıca bu kişilere 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacak ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.'' denildi.

 

İHBAR HATTI DA KURULDU

 

Öte yandan valilik tarafından karantina kurallarına uymayanların vatandaşlar tarafından  ihbar edilmesi için whatsapp ihbar hattı da kuruldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.