Kırşehir'de, ''Karanlıkta Eğitime'' Tepki !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2016 - 13:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de, ''Karanlıkta Eğitime'' Tepki !

Öğrenci, Öğretmen ve veliler ''Karanlıkta Eğitim'e'' tepki gösteriyor. İkili eğitim sistemi ve kıış saati uygulamamasına geçilmemesi ile birlikte sabah karanlıkta okula giden ve yine karanlıkta eve dönen öğrenciler hem derslere odaklanamıyor hem de birçok tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri çocuklarının zifiri karanlıkta okula gitmelerinden dolayı tedirgin olduklarını kendilerinin de okulakadar refakat ettiklerini ancak liseye giden çocuklarının sokak köpekleri ve tacizle karşı karşıya kaldığını belirtirken ,  İkili eğitim veren okullardaki öğretmenler, öğrencilerin sabah ilk iki saatte, akşam da son iki saatteki derslerde ilgilerinin çok azaldığını söylüyor. (Öğretmen) : Anaokulu ögretmeniyim sabah 7.30 da mesai başlıyor ve o saatte hava hala karanlık, coğu illerde düzenleme yapıldı ama Kırşehir'de ses yok.5 dakikalık yola gidiyorum ama bunun taşımalısı koy okulu vs. hepsi var gerçekten buyuk bir sıkıntı. (Veli): Kızım, okula yetişmek için sabah 6’da kalkıyor. Kahvaltı yapıyor, hazırlanıyor. Biraz uzakta oturuyoruz.  Okula babası götürüyor. Derslere yetişmek için akşam 9’da uyuyor. Erken kalkmasının tek iyi yanı televizyon izlememiş oluyor. (Veli): Çocuğum 6.30’da uyanıyor. Erken kalkıyor ama şartlar böyle. Nüfus çok yoğun olduğu için okullar artık kaldırmıyor. Tam gün okul daha rahat, Avrupa’da okullar tam gün. Ancak bunun için yeni okullar lazım. Sabahları erken kalktıkları için uykularını alamayanların ilk saatlerdeki derslerde uyukladıklarını kaydeden öğretmenler, akşam da karanlık olduktan sonra öğrencilerde derslerden kopmalar olduğuna, dalgınlaştıklarına dikkat çekiyorlar.Birçok şehirde düzenleme yapılırken Kırşehir'de de buna yönelik bir düzenleme yapılmasını bekliyorlar. Bir diğer düzenleme ise tekli eğitim sistemine geçilmesi.Başbakan Binali Yıldırım, “Orta Vadeli Program” kapsamında, 2019 yılına kadar ikili eğitime son verileceğini, tam gün eğitime geçileceğini açıkladı.Yani yakın zamanda tekli eğitim sistemi ile bu problemin önüne geçilmesi zor görünüyor.Çünkü hala Türkiye'de 77000 derslik açığı var.  
Öğrenci, Öğretmen ve veliler ''Karanlıkta Eğitim'e'' tepki gösteriyor.

İkili eğitim sistemi ve kıış saati uygulamamasına geçilmemesi ile birlikte sabah karanlıkta okula giden ve yine karanlıkta eve dönen öğrenciler hem derslere odaklanamıyor hem de birçok tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri çocuklarının zifiri karanlıkta okula gitmelerinden dolayı tedirgin olduklarını kendilerinin de okulakadar refakat ettiklerini ancak liseye giden çocuklarının sokak köpekleri ve tacizle karşı karşıya kaldığını belirtirken ,  İkili eğitim veren okullardaki öğretmenler, öğrencilerin sabah ilk iki saatte, akşam da son iki saatteki derslerde ilgilerinin çok azaldığını söylüyor. (Öğretmen) : Anaokulu ögretmeniyim sabah 7.30 da mesai başlıyor ve o saatte hava hala karanlık, coğu illerde düzenleme yapıldı ama Kırşehir'de ses yok.5 dakikalık yola gidiyorum ama bunun taşımalısı koy okulu vs. hepsi var gerçekten buyuk bir sıkıntı. (Veli): Kızım, okula yetişmek için sabah 6’da kalkıyor. Kahvaltı yapıyor, hazırlanıyor. Biraz uzakta oturuyoruz.  Okula babası götürüyor. Derslere yetişmek için akşam 9’da uyuyor. Erken kalkmasının tek iyi yanı televizyon izlememiş oluyor. (Veli): Çocuğum 6.30’da uyanıyor. Erken kalkıyor ama şartlar böyle. Nüfus çok yoğun olduğu için okullar artık kaldırmıyor. Tam gün okul daha rahat, Avrupa’da okullar tam gün. Ancak bunun için yeni okullar lazım. Sabahları erken kalktıkları için uykularını alamayanların ilk saatlerdeki derslerde uyukladıklarını kaydeden öğretmenler, akşam da karanlık olduktan sonra öğrencilerde derslerden kopmalar olduğuna, dalgınlaştıklarına dikkat çekiyorlar.Birçok şehirde düzenleme yapılırken Kırşehir'de de buna yönelik bir düzenleme yapılmasını bekliyorlar. Bir diğer düzenleme ise tekli eğitim sistemine geçilmesi.Başbakan Binali Yıldırım, “Orta Vadeli Program” kapsamında, 2019 yılına kadar ikili eğitime son verileceğini, tam gün eğitime geçileceğini açıkladı.Yani yakın zamanda tekli eğitim sistemi ile bu problemin önüne geçilmesi zor görünüyor.Çünkü hala Türkiye'de 77000 derslik açığı var.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.