Kırşehir'de Karadeniz'i Andıran Manzalar

YAŞAM 09.06.2020 - 12:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Karadeniz'i Andıran Manzalar

Kırşehir'de son dönemde yapılan ağaçlandırma çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Daha çok Bozkır olarak tanımlanan Kırşehir'de son dönemde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları sayesinde kentin portresi de değişmeye başladı.Kent merkezine yakın dağlarda yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile şehrin orman varlığı 2 katına çıkarıldı.     Kırşehir Orman İşletme Müdür Reşat Karaca , ''Kervansaray Dağları'nın 2004-2005 yılları arasında ağaçlandırılarak erozyonun önüne geçilmesinin amaçlandığını böylece kayaların ortaya çıktığı alanlarda hem toprağın korunduğunu hem de buraların yemyeşil bir örtüye büründüğünü açıkladı.     Karaca son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla il genelinde toplam 30 milyon ağacın dikildiğini açıklarken sözlerine şöyle devam etti , '' Ben Trabzonluyum.Küçüklüğümüz ve gençliğimiz ormanlık alanlarda geçti.Kırşehir gibi yğaışların düşük bir olduğu ilde Karadeniz'i andıran manzaralar oluşturmak bizleri mutlu ediyor.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.     Orman varlığının en yoğun olan noktalarının Kervansaray Dağlarının kuzeyinde bulunduğunu belirten Karaca, ''Dağların tepelerinden gelen yağışlar ve mil Kırşehir'de sel baskınlarına neden olabiliyor.Ağaçlandırma çalışmalarıyla  sel baskınları da önleniyor.Böylece ağaçlar hem sel baskınlarına karşı koruyucu vazife görürken hem de kentin hava kalitesinin de artmasına katkıda bulunuyor.'' dedi.    
Kırşehir'de son dönemde yapılan ağaçlandırma çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Daha çok Bozkır olarak tanımlanan Kırşehir'de son dönemde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları sayesinde kentin portresi de değişmeye başladı.Kent merkezine yakın dağlarda yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile şehrin orman varlığı 2 katına çıkarıldı.

 

 

Kırşehir Orman İşletme Müdür Reşat Karaca , ''Kervansaray Dağları'nın 2004-2005 yılları arasında ağaçlandırılarak erozyonun önüne geçilmesinin amaçlandığını böylece kayaların ortaya çıktığı alanlarda hem toprağın korunduğunu hem de buraların yemyeşil bir örtüye büründüğünü açıkladı.

 

 

Karaca son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla il genelinde toplam 30 milyon ağacın dikildiğini açıklarken sözlerine şöyle devam etti , '' Ben Trabzonluyum.Küçüklüğümüz ve gençliğimiz ormanlık alanlarda geçti.Kırşehir gibi yğaışların düşük bir olduğu ilde Karadeniz'i andıran manzaralar oluşturmak bizleri mutlu ediyor.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

 

Orman varlığının en yoğun olan noktalarının Kervansaray Dağlarının kuzeyinde bulunduğunu belirten Karaca, ''Dağların tepelerinden gelen yağışlar ve mil Kırşehir'de sel baskınlarına neden olabiliyor.Ağaçlandırma çalışmalarıyla  sel baskınları da önleniyor.Böylece ağaçlar hem sel baskınlarına karşı koruyucu vazife görürken hem de kentin hava kalitesinin de artmasına katkıda bulunuyor.'' dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.