Kırşehir'de Kar İle Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

YAŞAM 31.01.2023 - 11:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kar İle Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile birlikte Kırşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de kar ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Belediye Başkanı Ekicioğlu, '' Hem doğanın, hem çiftçimizin hem de yer altının çok ihtiyacı vardı bu kar yağışına, bereketli olsun'' ifadelerini kullandı.

Kış mevsiminin başlaması ve havaların soğumasından haftalar önce hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 31 Ocak 2023 Salı günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kar ile mücadele çalışmalarında bulunarak yaya ve araç trafiğini rahatlattı.     Çiftçilerin aylardır beklediği kar yağışlarının başlamasıyla birlikte kent merkezinde güzel kar manzaraları oluşurken Kırşehir Belediyesi karla müdahale ekipleri de Türbe Kavşağı, Şahitlik ve Vali Konağı yol güzergahı, otobüs güzergahları, mahalleler ve şehir içi trafik akışının olduğu yerlerde tuzlama ve yol küreme işlemlerini anında başlattı.      Kırşehirlilerin haftalardır beklediği kar yağışının gerçekleşmesi ile bereket yağdığını dile getiren Başkan Ekicioğlu, '' Kar yağışının yaşam koşullarını olumsuz etkilememesi için aylar öncesinden hazırlıklarımızı yapmıştık.Tonlarca agrega ve tuz stoğumuz ile birlikte karla mücadele çalışmaları için teknolojik ekipmanları da devreye sokmuştuk.Bu kar yağışına hem doğanın, hem çiftçimizin hem de yer altının çok ihtiyacı vardı.     Küresel iklim değişikliği ile birlikte kışın geç gelmesi şartları etkiliyor. Kırşehir Belediyesi olarak yeraltı suyunun iyi değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Suların en az 4 metre aşağı çekildiğini gördük. Yaşanan bu kar yağışıyla birlikte bahar aylarında suların yükselmesini de bekliyoruz. Bol karlı ve bereketli bir kış geçirmeyi bekliyoruz. Bu kar yağışının hem çiftçimize, hem doğaya hem de yeraltı sularına hayırlı olasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.  
Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile birlikte Kırşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de kar ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Belediye Başkanı Ekicioğlu, '' Hem doğanın, hem çiftçimizin hem de yer altının çok ihtiyacı vardı bu kar yağışına, bereketli olsun'' ifadelerini kullandı.

Kış mevsiminin başlaması ve havaların soğumasından haftalar önce hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 31 Ocak 2023 Salı günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kar ile mücadele çalışmalarında bulunarak yaya ve araç trafiğini rahatlattı.

 

 

Çiftçilerin aylardır beklediği kar yağışlarının başlamasıyla birlikte kent merkezinde güzel kar manzaraları oluşurken Kırşehir Belediyesi karla müdahale ekipleri de Türbe Kavşağı, Şahitlik ve Vali Konağı yol güzergahı, otobüs güzergahları, mahalleler ve şehir içi trafik akışının olduğu yerlerde tuzlama ve yol küreme işlemlerini anında başlattı. 

 

 

Kırşehirlilerin haftalardır beklediği kar yağışının gerçekleşmesi ile bereket yağdığını dile getiren Başkan Ekicioğlu, '' Kar yağışının yaşam koşullarını olumsuz etkilememesi için aylar öncesinden hazırlıklarımızı yapmıştık.Tonlarca agrega ve tuz stoğumuz ile birlikte karla mücadele çalışmaları için teknolojik ekipmanları da devreye sokmuştuk.Bu kar yağışına hem doğanın, hem çiftçimizin hem de yer altının çok ihtiyacı vardı.

 

 

Küresel iklim değişikliği ile birlikte kışın geç gelmesi şartları etkiliyor. Kırşehir Belediyesi olarak yeraltı suyunun iyi değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Suların en az 4 metre aşağı çekildiğini gördük. Yaşanan bu kar yağışıyla birlikte bahar aylarında suların yükselmesini de bekliyoruz. Bol karlı ve bereketli bir kış geçirmeyi bekliyoruz. Bu kar yağışının hem çiftçimize, hem doğaya hem de yeraltı sularına hayırlı olasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.