Kırşehir'de Kampa Alınan Genç Kızlar Ülkelerine Dönmek İstiyor

GÜNDEM 17.07.2022 - 11:46, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kampa Alınan Genç Kızlar Ülkelerine Dönmek İstiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Hirfanlı Barajı kenarında bulunan Ahi Evran Gençlik Kampı'na bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 46 kız öğrenci de katıldı ancak kız öğrencilerin gençlik kampındaki etkinlikler nedeniyle geri dönmek istedikleri iddia edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milletvekili Devrim Barçın, Kırşehir'e kampa götürülen 46 kız öğrencinin acilen geri dönmek istediklerini söyledi. Barçın Facebook hesabından yaptığı açıklamada Kırşehir'e kampa götürülen 46 kız öğrenciye daha önceden söylenmeksizin mevlit dinletildiğini ve öğrencilerin ailelerinin endişeli olduklarını ileri sürdü. Barçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi : "Bildiğiniz üzere Bakanlığı'nız tarafından Kırşehir'de düzenlenen gençlik kampına ülkemizden de 46 kız çocuğumuz gönderildi. İlk gece tek faaliyet mevlit dinletilmesi oldu. Mevlit bitiminde yarın aynı maneviyat hocaları ile dersleri olacağı söylendi ki sizlerin bakanlık olarak paylaştığınız programlarda bu tür faaliyetler olduğu da yazmıyor. Aileler bize ulaşıp feryat ediyorlar, çocukları için ciddi endişe duyuyorlar ve çocukların dönmek istediğini söylüyorlar. Bu konuya acilen müdahale edin ve lütfen artık anti laik faaliyetler içeren bu organizasyonlara gençlerimizi göndermeyin.  Not: Elimde bu konuya yönelik belgeli bilgiler mevcut olup, Bakanlığın talep etmesi durumunda onlarla da paylaşabileceğimi belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Hirfanlı Barajı kenarında bulunan Ahi Evran Gençlik Kampı'na bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 46 kız öğrenci de katıldı ancak kız öğrencilerin gençlik kampındaki etkinlikler nedeniyle geri dönmek istedikleri iddia edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milletvekili Devrim Barçın, Kırşehir'e kampa götürülen 46 kız öğrencinin acilen geri dönmek istediklerini söyledi.

Barçın Facebook hesabından yaptığı açıklamada Kırşehir'e kampa götürülen 46 kız öğrenciye daha önceden söylenmeksizin mevlit dinletildiğini ve öğrencilerin ailelerinin endişeli olduklarını ileri sürdü.

Barçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

"Bildiğiniz üzere Bakanlığı'nız tarafından Kırşehir'de düzenlenen gençlik kampına ülkemizden de 46 kız çocuğumuz gönderildi. İlk gece tek faaliyet mevlit dinletilmesi oldu.

Mevlit bitiminde yarın aynı maneviyat hocaları ile dersleri olacağı söylendi ki sizlerin bakanlık olarak paylaştığınız programlarda bu tür faaliyetler olduğu da yazmıyor. Aileler bize ulaşıp feryat ediyorlar, çocukları için ciddi endişe duyuyorlar ve çocukların dönmek istediğini söylüyorlar.

Bu konuya acilen müdahale edin ve lütfen artık anti laik faaliyetler içeren bu organizasyonlara gençlerimizi göndermeyin. 

Not: Elimde bu konuya yönelik belgeli bilgiler mevcut olup, Bakanlığın talep etmesi durumunda onlarla da paylaşabileceğimi belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.