Kırşehir'de Kadınlara KADES Tanıtıldı

ASAYİŞ 01.10.2021 - 16:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kadınlara KADES Tanıtıldı

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde kadınlara Kadın Destek Uygulamasını tanıttı.

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve KADESİ'i tanıtmak amacıyla geçtiğimiz hafta Cacabey Meydanı’nda stand açmıştı. Ekipler bugün de kentin en illek noktaları olan Cacabey Meydanı,Terme Caddesi ve Ankara Caddesi üzerinde kadın vatandaşlara hem uygulama hakkında bilgi verdi hem de afiş dağıtımını gerçekleştirdi.     Şiddetin; fiziksel, duygusal, ekonomik ve siber şiddet olmak üzere birçok şekli olduğuna dikkat çeken ekipler, şiddet türlerinden birine maruz kalan kadınları KADES'i kullanmaları konusunda teşvik etti. İhbarın düşmesiyle birlikte 5 dakika içerisinde en yakın ekip ve ya devriye olaya müdahale ediyor.   KADES uygulaması nasıl kullanılır? Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği KADES uygulamasına T.C. kimlik numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon koduyla aktif hale getiriyor. Uygulamayla aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak, bir tuşla acil çağrı merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.
Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde kadınlara Kadın Destek Uygulamasını tanıttı.

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve KADESİ'i tanıtmak amacıyla geçtiğimiz hafta Cacabey Meydanı’nda stand açmıştı. Ekipler bugün de kentin en illek noktaları olan Cacabey Meydanı,Terme Caddesi ve Ankara Caddesi üzerinde kadın vatandaşlara hem uygulama hakkında bilgi verdi hem de afiş dağıtımını gerçekleştirdi.

 

 

Şiddetin; fiziksel, duygusal, ekonomik ve siber şiddet olmak üzere birçok şekli olduğuna dikkat çeken ekipler, şiddet türlerinden birine maruz kalan kadınları KADES'i kullanmaları konusunda teşvik etti. İhbarın düşmesiyle birlikte 5 dakika içerisinde en yakın ekip ve ya devriye olaya müdahale ediyor.

 


KADES uygulaması nasıl kullanılır?
Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği KADES uygulamasına T.C. kimlik numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon koduyla aktif hale getiriyor. Uygulamayla aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak, bir tuşla acil çağrı merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.