Kırşehir'de Kadın Doğum Polikliniği Yükü Kaldıramadı

SAĞLIK 01.10.2021 - 18:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kadın Doğum Polikliniği Yükü Kaldıramadı

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde tayin ve istifalar nedeniyle doktor yetersizliği yaşanıyor.

Pandemi yasağının kalkması ile birlikte doktorların istifa etmesinin önündeki engel de kalkmıştı.1 Temmuz'da kalkan yasak ile birlikte Kırşehir'den çok sayıda doktor ayrılmıştı.Hastane yönetimi ise meydana gelen kayıpları yeni alımlar yaparak gidermeye çalıştı ancak bazı polikliniklerdeki problem bir türlü çözülemedi.   SIĞINMACI YOĞUNLUĞU BÜYÜK YÜK Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tek Bayan Kadın Doğum Uzmanı olan Esra Oben Tutar Polatlı Duatepe Hastanesi'ne tayini çıkınca 6 olan kadın doğum uzmanı da 5'e düştü.Kırşehir'in nüfusuna oranla en çok sığınmacı barındıran iller arasında bulunması ve sığınmacıların yüksek doğum oranı nedeniyle doktorlar üzerindeki yük de bir hayli arttı.Bu nedenle diğer kadın doğum uzmanları da peş peşe istifa etmeye başladı.   2 KADIN DOĞUM UZMAN İSTİFA ETTİ Kadın Doğum Polikliniğinde görev yapan 5 uzmandan 2'si istifasını verdi.İstifa eden doktorların Barış Çıplak ve Eyüp Gökhan Turmuş olduğu öğrenildi.Doktorların istifa etmesi nedeniyle hastaların randevuları da iptal edildi.Diğer doktorların ise sezeryan ve izinli olması nedeniyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde hasta bakacak doktor kalmadı.Bu durum muayene için hastaneye gelenlerin tepkisine yol açtı. İŞTE HASTALARA GELEN İPTAL MESAJI
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde tayin ve istifalar nedeniyle doktor yetersizliği yaşanıyor.

Pandemi yasağının kalkması ile birlikte doktorların istifa etmesinin önündeki engel de kalkmıştı.1 Temmuz'da kalkan yasak ile birlikte Kırşehir'den çok sayıda doktor ayrılmıştı.Hastane yönetimi ise meydana gelen kayıpları yeni alımlar yaparak gidermeye çalıştı ancak bazı polikliniklerdeki problem bir türlü çözülemedi.

 

SIĞINMACI YOĞUNLUĞU BÜYÜK YÜK

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tek Bayan Kadın Doğum Uzmanı olan Esra Oben Tutar Polatlı Duatepe Hastanesi'ne tayini çıkınca 6 olan kadın doğum uzmanı da 5'e düştü.Kırşehir'in nüfusuna oranla en çok sığınmacı barındıran iller arasında bulunması ve sığınmacıların yüksek doğum oranı nedeniyle doktorlar üzerindeki yük de bir hayli arttı.Bu nedenle diğer kadın doğum uzmanları da peş peşe istifa etmeye başladı.

 

2 KADIN DOĞUM UZMAN İSTİFA ETTİ

Kadın Doğum Polikliniğinde görev yapan 5 uzmandan 2'si istifasını verdi.İstifa eden doktorların Barış Çıplak ve Eyüp Gökhan Turmuş olduğu öğrenildi.Doktorların istifa etmesi nedeniyle hastaların randevuları da iptal edildi.Diğer doktorların ise sezeryan ve izinli olması nedeniyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde hasta bakacak doktor kalmadı.Bu durum muayene için hastaneye gelenlerin tepkisine yol açtı.

İŞTE HASTALARA GELEN İPTAL MESAJI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.