Kırşehir'de Kadın Dayanışması , ''Topladıkları Para İle İhtiyaç Sahiplerinin Veresiye Borçlarını Sildirdiler.''

YAŞAM 13.05.2020 - 13:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kadın Dayanışması , ''Topladıkları Para İle İhtiyaç Sahiplerinin Veresiye Borçlarını Sildirdiler.''

Kırşehir'de bir araya gelen 35 kadın kendi aralarında topladıkları para ile bir bakkaldaki ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını sildirdiler.

Birçoğu ev hanımı olan 35 kadın başlattıkları ''damlaya damlaya göl olur'' kampanyası kapsamında aralarında para topladı.Önceden araştırma yaparak belirledikleri Lokman Azılı'ya ait bakkala giden bayanlar veresiye defterinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ait borçları sildirmek istediklerini belirttiler.Veresiye defterindeki ihtiyaç sahiplerine ait borçları tek tek hesaplayan Bakkal Lokman Azılı 6 bin 500 TL'lik hesap çıkardı.Kırşehir gönüllü bayanlar ise 6 bin 500 TL'lik borcun tamamını ödeyerek oradan ayrıldı. ''KEŞKE BİZİM BORÇLARIMIZI DA ÖDEYEN BİRİLERİ ÇIKSA DA DUA ETSEK''   24 Yıldır bakkallık yaptığını belirten 57 yaşındaki Lokman Azılı, '' Mahallemizde çok sayıda ihtiyaç sahibi insan var.Bir kaç yıldır borcunu ödeyemeyenler dahi var.Biz yine de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoru çünkü gerçekten mağdur durumda olan insanlar da var.Hatta bazıları , ''keşke bizim borçlarımızı da ödeyen birileri çıksa, bir dua etsek '' diyorlardı.     ''TELEVİZYONDA GÖRDÜK BİZLER DE YAPMAYA KARAR VERDİK'' Kırşehir'de 35 gönüllü kadın adına parayı bakkala teslim eden Taliha hanım ise, ''Televizyonlarda gördük ve onlar bize örnek oldu.Biz neden böyle birşey yapmıyoruz diyerek başladık.Damlaya damlaya göl olur'' projesi başlatalım dedik. ''Herkes gönlünden ne koparsa'' diyerek yola çıktık.''Bu yıl bir bakkalın veresiye defterinden borç sildirelim'' dedik.Nazımızın geçtiği kim varsa söyledik hepsi gönlünden ne koparsa verdiler Allah razı olsun.Bağış yapanların yüzde 80'i ev hanımı.İnanın bakkal parasından , pazar parasından , ekmek parasından ayırarak bağışta bulunanlar var.Hepsinden Allah razı olsun hayırlarını kabul etsin.'' dedi.
Kırşehir'de bir araya gelen 35 kadın kendi aralarında topladıkları para ile bir bakkaldaki ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını sildirdiler.

Birçoğu ev hanımı olan 35 kadın başlattıkları ''damlaya damlaya göl olur'' kampanyası kapsamında aralarında para topladı.Önceden araştırma yaparak belirledikleri Lokman Azılı'ya ait bakkala giden bayanlar veresiye defterinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ait borçları sildirmek istediklerini belirttiler.Veresiye defterindeki ihtiyaç sahiplerine ait borçları tek tek hesaplayan Bakkal Lokman Azılı 6 bin 500 TL'lik hesap çıkardı.Kırşehir gönüllü bayanlar ise 6 bin 500 TL'lik borcun tamamını ödeyerek oradan ayrıldı.

''KEŞKE BİZİM BORÇLARIMIZI DA ÖDEYEN BİRİLERİ ÇIKSA DA DUA ETSEK''

 

24 Yıldır bakkallık yaptığını belirten 57 yaşındaki Lokman Azılı, '' Mahallemizde çok sayıda ihtiyaç sahibi insan var.Bir kaç yıldır borcunu ödeyemeyenler dahi var.Biz yine de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoru çünkü gerçekten mağdur durumda olan insanlar da var.Hatta bazıları , ''keşke bizim borçlarımızı da ödeyen birileri çıksa, bir dua etsek '' diyorlardı.

 

 

''TELEVİZYONDA GÖRDÜK BİZLER DE YAPMAYA KARAR VERDİK''

Kırşehir'de 35 gönüllü kadın adına parayı bakkala teslim eden Taliha hanım ise, ''Televizyonlarda gördük ve onlar bize örnek oldu.Biz neden böyle birşey yapmıyoruz diyerek başladık.Damlaya damlaya göl olur'' projesi başlatalım dedik. ''Herkes gönlünden ne koparsa'' diyerek yola çıktık.''Bu yıl bir bakkalın veresiye defterinden borç sildirelim'' dedik.Nazımızın geçtiği kim varsa söyledik hepsi gönlünden ne koparsa verdiler Allah razı olsun.Bağış yapanların yüzde 80'i ev hanımı.İnanın bakkal parasından , pazar parasından , ekmek parasından ayırarak bağışta bulunanlar var.Hepsinden Allah razı olsun hayırlarını kabul etsin.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.