Kırşehir'de Kadın Akademisi Başladı

EĞİTİM 09.03.2021 - 09:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Kadın Akademisi Başladı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde kurulan ve müdürlüğünü Prof. Dr. Nur Çetin'in yaptığı Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2 ay sürecek olan Kadın Akademisinin açılışını 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gerçekleştirdi.

Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi,  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın destekleri ile kadının eğitilmesine ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Akademisi’nin açılışını 8 Mart günü gerçekleştirdi.   8 Mart’a Damgasını Vuran Eğitim Projesi   Toplumun temeli aile ve onu bir arada tutan harç olan değerlerimizi sadece üniversite öğrencilerine değil, toplumun her kesimindeki bireylere ulaştırma gayesiyle planlanan Kadın Akademisi, kadın, aile ve güçlü toplum üçlüsünün farkındalığı ile oluşturulmuş eğitim programını, tüm kadınlara ulaştırmayı hedefliyor. Katılımcılara, kadının ve ailenin tarihsel süreçteki yerini ve Türk-İslam geleneğindeki değerini aktararak; aile, aile ekonomisi, iş hayatı ve çocuk yetiştirme sürecinde ihtiyaç duyacakları akademik, günlük ve teknik bilgiler verilip güçlü kadın, mutlu aile ile güçlü topluma ulaşma sürecinin interaktif bir zeminde sunulacağı Kadın Akademisi 8 Mart 2021’de yurtiçi ve yurt dışı kursiyerlerin katılımıyla çevrimiçi ilk dersini gerçekleştirdi. 24 Şubat-3 Mart 2021 tarihleri arasında ön başvuru ile katılımcılarını belirleyen Kadın Akademisi’ne ilgili tarihlerde toplam 150 başvuru yapıldı.     Kadın Akademisi’nin İlk Dersi Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emine Şener’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen Kadın Akademisi’nin açılış programında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlamı ile kadınların toplumdaki yeri ve önemini ilişkin katılımcılara bilgi verirken, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin katılımcıları, merkezin çalışmaları ile Kadın Akademisi’nin amacı ve katılımcıların profillerine ilişkin bilgilendirdi. Prof. Dr. Nur Çetin “Nasıl ki asırlar önce dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum bu topaklarda kuruldu ve tüm Anadolu’ya yayıldıysa, biz de kadının eğitilmesine ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projemiz olan Kadın Akademisini Kırşehir’de başlatıyoruz ve inşallah devam edeceğiz, güçleneceğiz ve yaygınlaşacağız” dedi.     Kadın Akademisinin ilk dersi ise Prof. Dr. Nur Çetin tarafından “Tarihsel Süreçte Kadın ve Aile”, Prof. Ayfer Şahin tarafından “Türk Toplumunda Kadın” konularının anlatılması ile tamamlandı.     Üniversite-toplum etkileşiminin yoğun olarak yaşanması planlanan süreç sonunda katılımcılara, mezuniyet töreni yapılarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi onaylı katılım belgesi verilecek.   Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde kurulan ve müdürlüğünü Prof. Dr. Nur Çetin'in yaptığı Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından başlatılan katılım sertifikalı Kadın Akademisi 2 ay boyunca eğitim verecek.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde kurulan ve müdürlüğünü Prof. Dr. Nur Çetin'in yaptığı Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2 ay sürecek olan Kadın Akademisinin açılışını 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gerçekleştirdi.

Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi,  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın destekleri ile kadının eğitilmesine ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Akademisi’nin açılışını 8 Mart günü gerçekleştirdi.

 

8 Mart’a Damgasını Vuran Eğitim Projesi

 

Toplumun temeli aile ve onu bir arada tutan harç olan değerlerimizi sadece üniversite öğrencilerine değil, toplumun her kesimindeki bireylere ulaştırma gayesiyle planlanan Kadın Akademisi, kadın, aile ve güçlü toplum üçlüsünün farkındalığı ile oluşturulmuş eğitim programını, tüm kadınlara ulaştırmayı hedefliyor. Katılımcılara, kadının ve ailenin tarihsel süreçteki yerini ve Türk-İslam geleneğindeki değerini aktararak; aile, aile ekonomisi, iş hayatı ve çocuk yetiştirme sürecinde ihtiyaç duyacakları akademik, günlük ve teknik bilgiler verilip güçlü kadın, mutlu aile ile güçlü topluma ulaşma sürecinin interaktif bir zeminde sunulacağı Kadın Akademisi 8 Mart 2021’de yurtiçi ve yurt dışı kursiyerlerin katılımıyla çevrimiçi ilk dersini gerçekleştirdi. 24 Şubat-3 Mart 2021 tarihleri arasında ön başvuru ile katılımcılarını belirleyen Kadın Akademisi’ne ilgili tarihlerde toplam 150 başvuru yapıldı.

 

 

Kadın Akademisi’nin İlk Dersi

Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emine Şener’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen Kadın Akademisi’nin açılış programında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlamı ile kadınların toplumdaki yeri ve önemini ilişkin katılımcılara bilgi verirken, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin katılımcıları, merkezin çalışmaları ile Kadın Akademisi’nin amacı ve katılımcıların profillerine ilişkin bilgilendirdi. Prof. Dr. Nur Çetin “Nasıl ki asırlar önce dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum bu topaklarda kuruldu ve tüm Anadolu’ya yayıldıysa, biz de kadının eğitilmesine ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projemiz olan Kadın Akademisini Kırşehir’de başlatıyoruz ve inşallah devam edeceğiz, güçleneceğiz ve yaygınlaşacağız” dedi.

 

 

Kadın Akademisinin ilk dersi ise Prof. Dr. Nur Çetin tarafından “Tarihsel Süreçte Kadın ve Aile”, Prof. Ayfer Şahin tarafından “Türk Toplumunda Kadın” konularının anlatılması ile tamamlandı.

 

 

Üniversite-toplum etkileşiminin yoğun olarak yaşanması planlanan süreç sonunda katılımcılara, mezuniyet töreni yapılarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi onaylı katılım belgesi verilecek.

 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde kurulan ve müdürlüğünü Prof. Dr. Nur Çetin'in yaptığı Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından başlatılan katılım sertifikalı Kadın Akademisi 2 ay boyunca eğitim verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.