Kırşehir'de Jeotermal Seracılık Dönemi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.06.2018 - 11:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Jeotermal Seracılık Dönemi

Türkiye'nin 5 pilot üniversitesinden birisine sahip olan Kırşehir, proje kapsamında jeotermal seracılık yolunda ilk adımı atıyor. Jeotermal açıdan ciddi kaynaklara sahip olan Kırşehir bu potansiyelini ne yazık ki tam olarak değerlendiremiyor.Sağlık turizminde , ısıtmada kullanılan Jeotermal  birçok bölgede tarımda da kullanılıyor.Jeotermal seralarda yetişen birçok ürün o bölgenin tarımında çeşitlilik oluşturuyor ve yüksek gelir sağlıyor.Geçtiğimiz günlerde Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya gazetemize yaptığı açıklamada, Karakurt'ta 500 dönümlük arazide ilk Jeotermal sera girişiminin başladığını açıkladı.Jeotermal Seracılık en çok Afyon Bölgesinde yapılıyor.Pilot Üniversite projesi kapsamında Ahi Evran Üniversitesiyle görüşen Afyonlu girişimci Karakurt'ta sondaj çalışmalarını sürdürüyor.İlk etapta 500 dönümlük arazi üzerinde başlanacak projenin ilerleyen dönemlerde büyümesi planlanıyor. Ahi Evran Üniversitesi ilerleyen günlerde düzenlecek imza töreniyle hem projeyi hem de girişimciyi tanıtacak.Bilindiği Ahi Evran Üniversitesi'nin de 800 dönümlük Jeotermal Sera projesinin olduğu biliniyor.Ahi Evran Üniversitesi 800 dönümlük Jeotermal Sera Arazisini Kırşehirli girişimcilere tahsis edecek.Serada aynı zamanda ürün ve ürün çeşitliliğinin araştırılması için laboratuvar da bulunacak. KIRŞEHİR TURFANDA SEBZE ÜRETECEK Kırşehir'de yapılacak olan Jeotermal Sera alanları Ahi Evran Üniversitesi ile anlaşmalı olacak ve Üniversitenin gözetiminde olacak.Daha çok kuru baklagil ve şeker pancarının yetiştiği bilinen Kırşehir'de jeotermal seralarla birlikte Akdeniz ve Ege kıyılarında olduğu gibi yılın üç döneminde sebze yetiştirilecek.Proje istihdamın yanında Kırşehir'e yüksek gelir de sağlayacak.
Türkiye'nin 5 pilot üniversitesinden birisine sahip olan Kırşehir, proje kapsamında jeotermal seracılık yolunda ilk adımı atıyor.

Jeotermal açıdan ciddi kaynaklara sahip olan Kırşehir bu potansiyelini ne yazık ki tam olarak değerlendiremiyor.Sağlık turizminde , ısıtmada kullanılan Jeotermal  birçok bölgede tarımda da kullanılıyor.Jeotermal seralarda yetişen birçok ürün o bölgenin tarımında çeşitlilik oluşturuyor ve yüksek gelir sağlıyor.Geçtiğimiz günlerde Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya gazetemize yaptığı açıklamada, Karakurt'ta 500 dönümlük arazide ilk Jeotermal sera girişiminin başladığını açıkladı.Jeotermal Seracılık en çok Afyon Bölgesinde yapılıyor.Pilot Üniversite projesi kapsamında Ahi Evran Üniversitesiyle görüşen Afyonlu girişimci Karakurt'ta sondaj çalışmalarını sürdürüyor.İlk etapta 500 dönümlük arazi üzerinde başlanacak projenin ilerleyen dönemlerde büyümesi planlanıyor.

Ahi Evran Üniversitesi ilerleyen günlerde düzenlecek imza töreniyle hem projeyi hem de girişimciyi tanıtacak.Bilindiği Ahi Evran Üniversitesi'nin de 800 dönümlük Jeotermal Sera projesinin olduğu biliniyor.Ahi Evran Üniversitesi 800 dönümlük Jeotermal Sera Arazisini Kırşehirli girişimcilere tahsis edecek.Serada aynı zamanda ürün ve ürün çeşitliliğinin araştırılması için laboratuvar da bulunacak. KIRŞEHİR TURFANDA SEBZE ÜRETECEK Kırşehir'de yapılacak olan Jeotermal Sera alanları Ahi Evran Üniversitesi ile anlaşmalı olacak ve Üniversitenin gözetiminde olacak.Daha çok kuru baklagil ve şeker pancarının yetiştiği bilinen Kırşehir'de jeotermal seralarla birlikte Akdeniz ve Ege kıyılarında olduğu gibi yılın üç döneminde sebze yetiştirilecek.Proje istihdamın yanında Kırşehir'e yüksek gelir de sağlayacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.