Kırşehir'de İşlenen Karı-Koca Cinayetinde İstenen Cezalar Belli Oldu

ASAYİŞ 17.12.2022 - 12:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de İşlenen Karı-Koca Cinayetinde İstenen Cezalar Belli Oldu

Kan Davası nedeniyle yıllar önce Devlet tarafından Kırşehir'e yerleştirilen İnce ailesinin, kızları Vildan Çelik ve eşi Osman Çelik'in öldürülmesine ilişkin dava görüldü.Davada mütaalasını okuyan savcı 6 kişi için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet isterken; 2 kişi için ise değişen oranlarda hapis cezası talep etti.

Olay Kaman'a bağlı Bayramözü Köyü'nde meydana gelmişti.Kaman merkez'de yaşayan  Osman Çelik'ten (25) haber alamayan yakınları, jandarmayı arayarak ihbarda bulunmuş, ihbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri Osman Çelik'in en son Kaman ilçesine bağlı Bayramözü köyünde olduğunu tespit etmişti. Köyde geniş çapta arama yapan ekipler, Osman Çelik ve yeni evlendiği karısı Vildan Çelik'i (24) toprağa gömülmüş halde ölü olarak bulmuş, olayla ilgili Vildan Çelik'in ailesinden gözaltına alınan 9 kişi tutuklanmıştı.     29 Ocak günü ise tutuklu sanıklardan Mehmet Sesigüzel, adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 26 Temmuz günü ise Vildan Çelik'in annesi Kadriye İnce ablası Hatice Sesigüzel ve kızkardeş Berfin İnce suçun mahiyetinin değişme ihtimali ve tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.   SANIKLAR HAKKINDA 2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET Güvenlik gerekçesiyle Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davaya 5 tutuklu şahısla birlikte tutuksuz yargılanan 4 şahıs Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile davaya katıldı. Görülen davada iddia makamı mütalaasını açıkladı. Açıklanan mütalaada önceki duruşmalarda cinayetleri işlediğini itiraf eden Vildan Çelik'in eskiden birlikte yaşadığı ve amcasının oğlu olan Resul İnce ile Çelik'in erkek kardeşleri Ramazan İnce, Resul İnce ve Recep İnce hakkında "töre saikiyle eziyet çektirerek öldürme" ve "altsoy, üstsoydan birini öldürmek" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbetle, "nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası talep edilirken baba Veysel İnce ve kuzen Berhude İrten "töre sakiyle eziyet çektirerek öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istenildi.     DAVA İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ Öte yandan, Çelik'in annesi Kadriye İnce ve ablası Hatice Sesigüzel "töre saikiyle eziyet çektirerek öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar, Mehmet Sesigüzel'in ise suç delillerini gizleme suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Görülen davada taraf avukatlarının ek süre istemesiyle birlikte duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Kan Davası nedeniyle yıllar önce Devlet tarafından Kırşehir'e yerleştirilen İnce ailesinin, kızları Vildan Çelik ve eşi Osman Çelik'in öldürülmesine ilişkin dava görüldü.Davada mütaalasını okuyan savcı 6 kişi için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet isterken; 2 kişi için ise değişen oranlarda hapis cezası talep etti.

Olay Kaman'a bağlı Bayramözü Köyü'nde meydana gelmişti.Kaman merkez'de yaşayan  Osman Çelik'ten (25) haber alamayan yakınları, jandarmayı arayarak ihbarda bulunmuş, ihbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri Osman Çelik'in en son Kaman ilçesine bağlı Bayramözü köyünde olduğunu tespit etmişti. Köyde geniş çapta arama yapan ekipler, Osman Çelik ve yeni evlendiği karısı Vildan Çelik'i (24) toprağa gömülmüş halde ölü olarak bulmuş, olayla ilgili Vildan Çelik'in ailesinden gözaltına alınan 9 kişi tutuklanmıştı.

 

 

29 Ocak günü ise tutuklu sanıklardan Mehmet Sesigüzel, adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 26 Temmuz günü ise Vildan Çelik'in annesi Kadriye İnce ablası Hatice Sesigüzel ve kızkardeş Berfin İnce suçun mahiyetinin değişme ihtimali ve tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

 

SANIKLAR HAKKINDA 2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Güvenlik gerekçesiyle Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davaya 5 tutuklu şahısla birlikte tutuksuz yargılanan 4 şahıs Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile davaya katıldı. Görülen davada iddia makamı mütalaasını açıkladı. Açıklanan mütalaada önceki duruşmalarda cinayetleri işlediğini itiraf eden Vildan Çelik'in eskiden birlikte yaşadığı ve amcasının oğlu olan Resul İnce ile Çelik'in erkek kardeşleri Ramazan İnce, Resul İnce ve Recep İnce hakkında "töre saikiyle eziyet çektirerek öldürme" ve "altsoy, üstsoydan birini öldürmek" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbetle, "nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası talep edilirken baba Veysel İnce ve kuzen Berhude İrten "töre sakiyle eziyet çektirerek öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istenildi.

 

 

DAVA İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Öte yandan, Çelik'in annesi Kadriye İnce ve ablası Hatice Sesigüzel "töre saikiyle eziyet çektirerek öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar, Mehmet Sesigüzel'in ise suç delillerini gizleme suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Görülen davada taraf avukatlarının ek süre istemesiyle birlikte duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.