Kırşehir'de İshal Vakalarında Artış !

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.05.2016 - 18:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de İshal Vakalarında Artış !

Kırşehir'de’da havaların ısınması ile birlikte çok sayıda kişi ishal ve karın ağrısı şikayeti ile hastanelere akın etti. Son 1 ay içerisinde hastanelere çok sayıda kişinin ishal, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile müracaat ettiği öğrenilirken, uzmanlar özellikle mevsimsel geçişlerde vatandaşların daha duyarlı olmalarını tavsiye ettiler. Kırşehir'de  özellikle mevsimsel geçişlerde hijyene daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, vatandaşların ishal ve yüksek ateşe karşı daha dikkatli olmalarını ve bol bol sıvı tüketmelerini önerdi. Bu mevsimlerde kişiler beslenmelerine ne kadar dikkat etse de çevreden yayılan virüslere karşı da direnç gösterememesi halinde ishal, mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıklarla karşılaşabildiğini kaydeden uzmanlar, rahatsızlıklara karşı en güzel ve en etkili savunma sisteminin hijyen ve doğal beslenme olduğunu belirttiler.Özellikle çocuklarda, kusma, yüksek ateş,ishal ve aşırı sıvı tüketimi durumunda ise vakit kaybetmeden hastaneye başvurulması konusunda vatandaşları uyardı.
Kırşehir'de’da havaların ısınması ile birlikte çok sayıda kişi ishal ve karın ağrısı şikayeti ile hastanelere akın etti.

Son 1 ay içerisinde hastanelere çok sayıda kişinin ishal, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile müracaat ettiği öğrenilirken, uzmanlar özellikle mevsimsel geçişlerde vatandaşların daha duyarlı olmalarını tavsiye ettiler. Kırşehir'de  özellikle mevsimsel geçişlerde hijyene daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, vatandaşların ishal ve yüksek ateşe karşı daha dikkatli olmalarını ve bol bol sıvı tüketmelerini önerdi. Bu mevsimlerde kişiler beslenmelerine ne kadar dikkat etse de çevreden yayılan virüslere karşı da direnç gösterememesi halinde ishal, mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıklarla karşılaşabildiğini kaydeden uzmanlar, rahatsızlıklara karşı en güzel ve en etkili savunma sisteminin hijyen ve doğal beslenme olduğunu belirttiler.Özellikle çocuklarda, kusma, yüksek ateş,ishal ve aşırı sıvı tüketimi durumunda ise vakit kaybetmeden hastaneye başvurulması konusunda vatandaşları uyardı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.