KIRŞEHİR’DE İLK DEFA YAPILDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2016 - 17:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KIRŞEHİR’DE İLK DEFA YAPILDI

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı yapıldı. Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nur Aydın Özlem ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Çalış, tarafından gerçekleştirilen ameliyatta başarılı sonuç elde edilirken ameliyat Kırşehir’de ilk defa yapıldı. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ilk defa yapılan kapalı yöntemle kalın barsak kanseri ameliyatı (laparoskopik kolon rezeksiyonu) başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Laparoskopik yöntem kullanılarak artık ameliyat yapılabilecek olması Kırşehir’de tedavi gören hastalar için bulundukları yerde sağlıklarına kavuşma imkânını doğurdu. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinin göreve başlamaları ile birlikte ilklere imza atmalarının yanı sıra organ nakli dışında tüm genel cerrahi ameliyatları başarı ile yapılabilecek.
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı yapıldı.

Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nur Aydın Özlem ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Çalış, tarafından gerçekleştirilen ameliyatta başarılı sonuç elde edilirken ameliyat Kırşehir’de ilk defa yapıldı. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ilk defa yapılan kapalı yöntemle kalın barsak kanseri ameliyatı (laparoskopik kolon rezeksiyonu) başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Laparoskopik yöntem kullanılarak artık ameliyat yapılabilecek olması Kırşehir’de tedavi gören hastalar için bulundukları yerde sağlıklarına kavuşma imkânını doğurdu. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinin göreve başlamaları ile birlikte ilklere imza atmalarının yanı sıra organ nakli dışında tüm genel cerrahi ameliyatları başarı ile yapılabilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.