Kırşehir'de İlaç Krizi

SAĞLIK 10.01.2023 - 21:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de İlaç Krizi

İlaç fiyatlarına yapılan yüzde 35'lik zamma rağmen Kırşehir'de vatandaşlar ilaç bulabilmek için kapı kapı geziyor.

Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de ilaç krizi yaşanıyor.Herkes ilaç bedellerine yapılan yüzde 35'lik zammın ardınan bu krizin çözüleceği beklentisi içerisine girerken kriz giderek derinleşti.Son yaşanan salgın ile birlikte elinde reçeteyle eczaneye koşan vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı.Gribal enfeksiyon ile mücadele için eczanelere gönderilen vatandaşlar, eli boş döndü.En temel tedavi ilaçlarına ulaşamayan vatandaşlar bu duruma isyan etti.   ''İLAÇ YOK ÇOCUĞUM PERİŞAN'' Çocuğunun bronşiti için yazılan reçetede bulunan ilaçları almak için eczaneleri tek tek gezdiğini belirten bir vatandaş, ''Hastane civarından başladım , Terme, Ankara, Lise caddesi ; neredeyse bütün eczaneleri gezdim.Ancak doktorun yazdığı antibiyotiği bir türlü bulamadım.Çocuğum hastalığı yüzünden perişan oldu.Ancak 21. yüzyılda çocuğumuzu iyileştirecek ilaca ulaşamıyoruz'' dedi.   ''YAKINDA ASPRİN BULAMAZSAK ŞAŞIRMAYIN'' Reçete ile kapı kapı gezen bir başka vatandaş ise '' şaka gibi gerçekten inanması güç bir duruma ile karşı karşıyayız.İnsanlar durumun vahametinin farkında henüz değil.Yakında asprin bulamazsak şaşırmayın.Tedavim için gerekli olan ilacı bir türlü bulamadım.Çevre illere gidip araştıracağım ama bulamamaktan korkuyorum'' diye konuştu.   ''İLAÇLARI BİR TÜRLÜ DENKLEŞTİREMEDİM'' Doktorun yazdığı reçetedeki ilaçları bir türlü denkleştiremediğini belirten bir başka vatandaş da '' 3 ilaç yazdı.Eczanenin birisine gidiyorum.Biri var diğerleri yok.Başkasına gidiyorum.2'si var 1'i yok.Bir türlü denkleştiremiyorum.2 ilacı alsam reçete bozuluyor.Bozmaya razıyım eczacı, reçete olmadan vermem diyor.Ne yapacağımızı şaşırdık.Raflar tamtakır'' ifadelerini kullandı.   ECZACILAR : İLAÇ YOKLUĞU HALK SAĞLIĞI HALİNE GELDİ Söz konusu durum ile ilgili açıklamada bulunan eczacılar, '' Çok ciddi bir ilaç kriziyle karşı karşıyayız. Eczacılar depolardan ilaç alamıyoruz ve doğal olarak da vatandaşa yeterince ilaç hizmeti veremiyoruz. İlaç yokluğu artık bir halk sağlığı sorunu haline geldi” diye konuştular.    
İlaç fiyatlarına yapılan yüzde 35'lik zamma rağmen Kırşehir'de vatandaşlar ilaç bulabilmek için kapı kapı geziyor.

Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de ilaç krizi yaşanıyor.Herkes ilaç bedellerine yapılan yüzde 35'lik zammın ardınan bu krizin çözüleceği beklentisi içerisine girerken kriz giderek derinleşti.Son yaşanan salgın ile birlikte elinde reçeteyle eczaneye koşan vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı.Gribal enfeksiyon ile mücadele için eczanelere gönderilen vatandaşlar, eli boş döndü.En temel tedavi ilaçlarına ulaşamayan vatandaşlar bu duruma isyan etti.

 

''İLAÇ YOK ÇOCUĞUM PERİŞAN''
Çocuğunun bronşiti için yazılan reçetede bulunan ilaçları almak için eczaneleri tek tek gezdiğini belirten bir vatandaş, ''Hastane civarından başladım , Terme, Ankara, Lise caddesi ; neredeyse bütün eczaneleri gezdim.Ancak doktorun yazdığı antibiyotiği bir türlü bulamadım.Çocuğum hastalığı yüzünden perişan oldu.Ancak 21. yüzyılda çocuğumuzu iyileştirecek ilaca ulaşamıyoruz'' dedi.

 

''YAKINDA ASPRİN BULAMAZSAK ŞAŞIRMAYIN''

Reçete ile kapı kapı gezen bir başka vatandaş ise '' şaka gibi gerçekten inanması güç bir duruma ile karşı karşıyayız.İnsanlar durumun vahametinin farkında henüz değil.Yakında asprin bulamazsak şaşırmayın.Tedavim için gerekli olan ilacı bir türlü bulamadım.Çevre illere gidip araştıracağım ama bulamamaktan korkuyorum'' diye konuştu.

 

''İLAÇLARI BİR TÜRLÜ DENKLEŞTİREMEDİM''

Doktorun yazdığı reçetedeki ilaçları bir türlü denkleştiremediğini belirten bir başka vatandaş da '' 3 ilaç yazdı.Eczanenin birisine gidiyorum.Biri var diğerleri yok.Başkasına gidiyorum.2'si var 1'i yok.Bir türlü denkleştiremiyorum.2 ilacı alsam reçete bozuluyor.Bozmaya razıyım eczacı, reçete olmadan vermem diyor.Ne yapacağımızı şaşırdık.Raflar tamtakır'' ifadelerini kullandı.

 

ECZACILAR : İLAÇ YOKLUĞU HALK SAĞLIĞI HALİNE GELDİ
Söz konusu durum ile ilgili açıklamada bulunan eczacılar, '' Çok ciddi bir ilaç kriziyle karşı karşıyayız. Eczacılar depolardan ilaç alamıyoruz ve doğal olarak da vatandaşa yeterince ilaç hizmeti veremiyoruz. İlaç yokluğu artık bir halk sağlığı sorunu haline geldi” diye konuştular.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.