Kırşehir'de İkamet Edip Çevre İllerde Çalışmayı Tercih Ediyorlar

SAĞLIK 12.05.2022 - 16:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de İkamet Edip Çevre İllerde Çalışmayı Tercih Ediyorlar

Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz, hemşire haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Kırşehir'deki sağlık problemini bir daha gün yüzüne çıkardı.

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutlayan Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz,  Kırşehirli olan 2 hemşirenin Kırşehir'de görev almak yerine çevre ilçeleri tercih etmesi ile ilgili karşılaştığı olayı şu şekilde anlattı : Aksaray’a bağlı Sarıyahşi ve Ortaköy ilçelerine yeni atanmış 2 tane genç pırlanta gibi hemşire kardeşlerimle tesadüf bir toplantıda bir araya geldik. Nereli olduklarını sordum Kırşehir’ liyiz abi dediler. İlk tercihiniz Kırşehir’di puanınız yetmediği için gelmedi herhalde dedim. Sarıyhaşiye giden genç hemşire, abi derece yaptım 90 ın üzerinde puanım var istediğim yere atanırdım hatta Kırşehir’ de de yüksek lisans yapıyorum ama Kırşehir’i hiç tercih etmedim dedi. Bende şaşkınlıkla neden hem kendi memleketin, hem yüksek lisansın devam ediyor bu nasıl olur dedim. Genç hemşirenin ibretlik cevabı ile karşılaştım. ” Abi arkadaşta Kırşehirli biz ikimizde ilimizi tercih etmedik çünkü hastanede staj yaparken oradaki hemşire ağabeylerimizin ve ablalarımızın perişanlıklarını, pişmanlıklarını biliyoruz. Yönetimin yaptığı mantıksız işleri, sendikanın yılın bir günü pasta kesip geri kalanında kendilerinden ve yandaşlarından başkasını gözlerinin görmediğini biliyoruz. Bunun gibi birkaç sebep var ve arkadaşlarla düşündük böyle bir tercih yaptık. Bu düşünce ile Kırşehir’e yakın ilçelere atanan başka arkadaşlarımız da var. Nöbetlere araçlarımızla gidip geliyoruz mesleğimizde en arzulu olduğumuz, en faydalı olacağımız çağda maalesef böyle bir seçeneğe itilmek zorunda kaldık üzgünüz ama kafamız rahat abi.”
Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz, hemşire haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Kırşehir'deki sağlık problemini bir daha gün yüzüne çıkardı.

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutlayan Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz,  Kırşehirli olan 2 hemşirenin Kırşehir'de görev almak yerine çevre ilçeleri tercih etmesi ile ilgili karşılaştığı olayı şu şekilde anlattı :


Aksaray’a bağlı Sarıyahşi ve Ortaköy ilçelerine yeni atanmış 2 tane genç pırlanta gibi hemşire kardeşlerimle tesadüf bir toplantıda bir araya geldik. Nereli olduklarını sordum Kırşehir’ liyiz abi dediler. İlk tercihiniz Kırşehir’di puanınız yetmediği için gelmedi herhalde dedim. Sarıyhaşiye giden genç hemşire, abi derece yaptım 90 ın üzerinde puanım var istediğim yere atanırdım hatta Kırşehir’ de de yüksek lisans yapıyorum ama Kırşehir’i hiç tercih etmedim dedi. Bende şaşkınlıkla neden hem kendi memleketin, hem yüksek lisansın devam ediyor bu nasıl olur dedim. Genç hemşirenin ibretlik cevabı ile karşılaştım. ” Abi arkadaşta Kırşehirli biz ikimizde ilimizi tercih etmedik çünkü hastanede staj yaparken oradaki hemşire ağabeylerimizin ve ablalarımızın perişanlıklarını, pişmanlıklarını biliyoruz. Yönetimin yaptığı mantıksız işleri, sendikanın yılın bir günü pasta kesip geri kalanında kendilerinden ve yandaşlarından başkasını gözlerinin görmediğini biliyoruz. Bunun gibi birkaç sebep var ve arkadaşlarla düşündük böyle bir tercih yaptık. Bu düşünce ile Kırşehir’e yakın ilçelere atanan başka arkadaşlarımız da var. Nöbetlere araçlarımızla gidip geliyoruz mesleğimizde en arzulu olduğumuz, en faydalı olacağımız çağda maalesef böyle bir seçeneğe itilmek zorunda kaldık üzgünüz ama kafamız rahat abi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.