Kırşehir'de İftar Vakti Neden Ezan Okunmadı ?

21.05.2020 - 23:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de İftar Vakti Neden Ezan Okunmadı ?

Kırşehir'de iftar vaktinde merkezi sistemden okunmayan ezan ile ilgili Kırşehir İl Müftülüğünden açıklama yapıldı

İffar saati 20:02 olduğunda Kale'den top atılmasına rağmen ezan okunmadı.Orucunu açmak için bekleyen vatandaşlar ezan okunmayınca uzun bir süre orucunu açmadı.Merkezi sistemden ezan okunmadı ancak uzak mahalle ve köylerde ezan okunduğunu gözlendi.Konu ile ilgili Kırşehir İl Müftülüğünden açıklama geldi.   ELEKTRİK ARIZASI YÜZÜNDEN EZAN OKUNAMADI   Kırşehir İl Müftülüğünden yapılan açıklamada ,''21.05.2020 Perşembe günü Merkezi Sistemden okunması gereken akşam ezanı okunamamıştır. Bunun sebebi ise Ezanın okunduğu ve Merkezi sistemin bulunduğu Ahmet Yesevi Camiinin çevresinde elektrik arızası sebebiyle akşam ezanı okunamamıştır. Mevcut arızanın Yatsı ezanına kadar yapılacağı yetkililer tarafından bildirilmiştir. Belediye tarafından atılan top iftar vakti olan 20.02'de zamanında patlamıştır. Ezan diğer camilerde vaktinde veya birkaç dakika sonra okunmuştur.''
Kırşehir'de iftar vaktinde merkezi sistemden okunmayan ezan ile ilgili Kırşehir İl Müftülüğünden açıklama yapıldı
İffar saati 20:02 olduğunda Kale'den top atılmasına rağmen ezan okunmadı.Orucunu açmak için bekleyen vatandaşlar ezan okunmayınca uzun bir süre orucunu açmadı.Merkezi sistemden ezan okunmadı ancak uzak mahalle ve köylerde ezan okunduğunu gözlendi.Konu ile ilgili Kırşehir İl Müftülüğünden açıklama geldi.
 
ELEKTRİK ARIZASI YÜZÜNDEN EZAN OKUNAMADI
 
Kırşehir İl Müftülüğünden yapılan açıklamada ,''21.05.2020 Perşembe günü Merkezi Sistemden okunması gereken akşam ezanı okunamamıştır. Bunun sebebi ise Ezanın okunduğu ve Merkezi sistemin bulunduğu Ahmet Yesevi Camiinin çevresinde elektrik arızası sebebiyle akşam ezanı okunamamıştır. Mevcut arızanın Yatsı ezanına kadar yapılacağı yetkililer tarafından bildirilmiştir. Belediye tarafından atılan top iftar vakti olan 20.02'de zamanında patlamıştır. Ezan diğer camilerde vaktinde veya birkaç dakika sonra okunmuştur.''
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.