Kırşehir'de Havai Fişekli Soygun Detayları Açıklandı !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.07.2016 - 17:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Havai Fişekli Soygun Detayları Açıklandı !

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Merkez Cacabey Yeraltı Sarraflar Çarşısı’nda gerçekleşen soygun girişiminde bulunan şahsın Sivas Cezaevi’nden firar eden Ahmet K. olduğunun belirlendiğini açıkladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “saat 10:45 sıralarında İlimiz Merkez Cacabey Yeraltı Sarraflar Çarşısı içerisinde patlama sesi geldiğinin öğrenilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüze ait ekipler olay yerine anında intikal etmişlerdir.” ifadesinde bulunuldu. Olayın detayının verildiği açıklamada, “Olay yerinde, Türk Vatandaşı olan 1986 Sivas doğumlu Ahmet K. isimli şahsın Özel Güvenlik Görevlisi kıyafeti giymek sureti ile sarraflar çarşısında, elinde bulunan havai fişeği patlatıp kargaşa yaratarak H.T.’ye ait kuyumcu dükkânından aldığı yaklaşık 5-6 kg ağırlığındaki çeşitli özelliklerde altını alarak kaçmaya çalıştığı görülmüştür. Kaçabilmek için kendisini engellemeye çalışan görevlilere bıçak çekerek saldırıda bulunan şahıs, elindeki altınlar ve suç aleti bıçakla birlikte çarşı esnafının da yardımı ile emniyet görevlilerimizce etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Yapılan araştırmada, A.K. isimli şahsın sabah saat 06:50 sıralarında ilimize otobüs ile geldiği, ayrıca 2009 yılında ilimizde meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayının faili olarak arandığı, Kayseri ilinde 3 ayrı hırsızlık olayı ile bir adet mala zarar verme olaylarından kaydı bulunduğu, Sivas Cezaevinde hırsızlık suçundan dolayı hükümlü iken firar ettiği anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalara emniyet görevlilerimizce titizlikle devam edilmektedir.”ifadeleri kullanıldı. Kırşehir'deki soygun girişimi ve panik anı kameralara yansıdı Kırşehir Yeraltı Kuyumcular Çarşısı'nda soygun girişimi güvenlik kameralarına yansıdı. Soyguna hazırlıklı gelen ve yüzü maskeli olan zanlının patlattığı havai fişek sonrasında vatandaşlar panik halinde kaçıştı.Kırşehir Yeraltı Kuyumcular Çarşısı'nda öğle saatlerinde yaşanan soygun girişimi, çarşıdaki dükkanların güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.   Maske takan zanlı A.K. güvenlik kameralarına elindeki poşetle girerken yakalandı. Görüntülerde, Kuyumcular girişine gelen zanlı A.K.'nin ilk olarak havai fişekleri yakmaya çalıştığı ancak ateş almadığı görülüyor. Uğraşları sonunda havai fişekleri yakmayı başaran A.K., yaktığı havai fişekleri sağa sola atarak soymayı planladığı kuyumcu dükkanına giriyor. Girdiği kuyumcu dükkanında da elindeki havai fişekleri patlatan A.K., etrafın dumanla kaplanması sonrasında altınları almaya çalışıyor.     Soyguna hazırlıklı gelen A.K., üzerindeki aşçı kıyafetini çıkararak özel güvenlik elbisesi ile kaçmaya çalışıyor. Soyguncu A.K., çarşı esnafının müdahalesi ile yakalanıyor.
Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Merkez Cacabey Yeraltı Sarraflar Çarşısı’nda gerçekleşen soygun girişiminde bulunan şahsın Sivas Cezaevi’nden firar eden Ahmet K. olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “saat 10:45 sıralarında İlimiz Merkez Cacabey Yeraltı Sarraflar Çarşısı içerisinde patlama sesi geldiğinin öğrenilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüze ait ekipler olay yerine anında intikal etmişlerdir.” ifadesinde bulunuldu.

Olayın detayının verildiği açıklamada, “Olay yerinde, Türk Vatandaşı olan 1986 Sivas doğumlu Ahmet K. isimli şahsın Özel Güvenlik Görevlisi kıyafeti giymek sureti ile sarraflar çarşısında, elinde bulunan havai fişeği patlatıp kargaşa yaratarak H.T.’ye ait kuyumcu dükkânından aldığı yaklaşık 5-6 kg ağırlığındaki çeşitli özelliklerde altını alarak kaçmaya çalıştığı görülmüştür. Kaçabilmek için kendisini engellemeye çalışan görevlilere bıçak çekerek saldırıda bulunan şahıs, elindeki altınlar ve suç aleti bıçakla birlikte çarşı esnafının da yardımı ile emniyet görevlilerimizce etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Yapılan araştırmada, A.K. isimli şahsın sabah saat 06:50 sıralarında ilimize otobüs ile geldiği, ayrıca 2009 yılında ilimizde meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayının faili olarak arandığı, Kayseri ilinde 3 ayrı hırsızlık olayı ile bir adet mala zarar verme olaylarından kaydı bulunduğu, Sivas Cezaevinde hırsızlık suçundan dolayı hükümlü iken firar ettiği anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalara emniyet görevlilerimizce titizlikle devam edilmektedir.”ifadeleri kullanıldı. Kırşehir'deki soygun girişimi ve panik anı kameralara yansıdı Kırşehir Yeraltı Kuyumcular Çarşısı'nda soygun girişimi güvenlik kameralarına yansıdı. Soyguna hazırlıklı gelen ve yüzü maskeli olan zanlının patlattığı havai fişek sonrasında vatandaşlar panik halinde kaçıştı.Kırşehir Yeraltı Kuyumcular Çarşısı'nda öğle saatlerinde yaşanan soygun girişimi, çarşıdaki dükkanların güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

  Maske takan zanlı A.K. güvenlik kameralarına elindeki poşetle girerken yakalandı. Görüntülerde, Kuyumcular girişine gelen zanlı A.K.'nin ilk olarak havai fişekleri yakmaya çalıştığı ancak ateş almadığı görülüyor. Uğraşları sonunda havai fişekleri yakmayı başaran A.K., yaktığı havai fişekleri sağa sola atarak soymayı planladığı kuyumcu dükkanına giriyor. Girdiği kuyumcu dükkanında da elindeki havai fişekleri patlatan A.K., etrafın dumanla kaplanması sonrasında altınları almaya çalışıyor.

    Soyguna hazırlıklı gelen A.K., üzerindeki aşçı kıyafetini çıkararak özel güvenlik elbisesi ile kaçmaya çalışıyor. Soyguncu A.K., çarşı esnafının müdahalesi ile yakalanıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.