Kırşehir'de Hastaların Dışarı Gitmesine Gerek Yok Dendi Duyuruldu

SAĞLIK 31.08.2021 - 19:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Hastaların Dışarı Gitmesine Gerek Yok Dendi Duyuruldu

Kırşehir'de hemodiyaliz hastalarına kalıcı katater takılmaya başlandığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemodiyaliz hastalarına kalıcı katater takıldığı belirtildi. Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye ve Nefroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aydın Güçlü ve ekibinin, daha önce başka merkezlere yönlendirilen hemodiyaliz hastalarının katater tedavilerinin yapılmaya başlandığı aktarıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Güçlü, diyaliz hastasının fistülünde tıkanıklık olduğunda ya da fistül açılmaya uygun olmadığı durumlarda kalıcı diyaliz kateteri takılması gerektiğini anımsattı.
Kırşehir'de hemodiyaliz hastalarına kalıcı katater takılmaya başlandığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemodiyaliz hastalarına kalıcı katater takıldığı belirtildi.

Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye ve Nefroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aydın Güçlü ve ekibinin, daha önce başka merkezlere yönlendirilen hemodiyaliz hastalarının katater tedavilerinin yapılmaya başlandığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güçlü, diyaliz hastasının fistülünde tıkanıklık olduğunda ya da fistül açılmaya uygun olmadığı durumlarda kalıcı diyaliz kateteri takılması gerektiğini anımsattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.