Kırşehir'de Halep Türkmenlerine Yardım Rekoru

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2017 - 16:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Halep Türkmenlerine Yardım Rekoru

Kırşehir’den Halep’e gönderilen gıda malzemesi dolu 13 yardım tırı yola çıktı. Yardım kampanyasına öğrenciler harçlıklarıyla katkıda bulundu. Kırşehir Valiliğinde düzenlenen törenle yola çıkan yardım malzemeleri, Halep’te yaşayan Türkmenlere ulaştırılacak. Valilik önünde düzenlenen törende konuşan Vali Necati Şentürk, Halep’e yardım için öğrencilerinde harçlıkları ile destek verdiğini söyledi. Vali Necati Şentürk konuşmasında, “El-Bab’da Türk ordusu destanlar yazıyor. Dünya ise Türk ordusuna gıpta ediyor. İnsan hukukuna bağlı kalmak kaydıyla savaşıp alıyoruz. Şehitlerimize de Allah rahmet etsin. Onlar savaşırken bizlerde mal ve eşyalarımızdan infak etmeliyiz. O bölgede bir insanlık dramı işleniyor.”dedi. Halep’in bir Türk şehri olduğunu anlatan Vali Necati Şentürk, “O bölgede 4 milyon Türkmen yaşıyor. Onlar bizim ecdat yadigârımızdır. Yurtlarından edindiler ve Türklerin yardımı ile o bölgede iskan edildiler. Dara düşenlere derman olmak gerek, kardeşlerimize de yediklerimizden içtiklerimizden yardımcı olmak gerekir. Milli Eğitimden öğrencilerimiz de harçlıklarından katkı sundular.”diye konuştu. Daha önceden yapılan yardımlarda da Kırşehir’den 54 tırlık yardım Halep’e gönderilmişti. Son 45 günde ise hazırlanan 13 tırlık yardım düzenlenen törenin ardından Halep’e gönderildi.
Kırşehir’den Halep’e gönderilen gıda malzemesi dolu 13 yardım tırı yola çıktı. Yardım kampanyasına öğrenciler harçlıklarıyla katkıda bulundu.

Kırşehir Valiliğinde düzenlenen törenle yola çıkan yardım malzemeleri, Halep’te yaşayan Türkmenlere ulaştırılacak. Valilik önünde düzenlenen törende konuşan Vali Necati Şentürk, Halep’e yardım için öğrencilerinde harçlıkları ile destek verdiğini söyledi. Vali Necati Şentürk konuşmasında, “El-Bab’da Türk ordusu destanlar yazıyor. Dünya ise Türk ordusuna gıpta ediyor. İnsan hukukuna bağlı kalmak kaydıyla savaşıp alıyoruz. Şehitlerimize de Allah rahmet etsin. Onlar savaşırken bizlerde mal ve eşyalarımızdan infak etmeliyiz. O bölgede bir insanlık dramı işleniyor.”dedi.

Halep’in bir Türk şehri olduğunu anlatan Vali Necati Şentürk, “O bölgede 4 milyon Türkmen yaşıyor. Onlar bizim ecdat yadigârımızdır. Yurtlarından edindiler ve Türklerin yardımı ile o bölgede iskan edildiler. Dara düşenlere derman olmak gerek, kardeşlerimize de yediklerimizden içtiklerimizden yardımcı olmak gerekir. Milli Eğitimden öğrencilerimiz de harçlıklarından katkı sundular.”diye konuştu. Daha önceden yapılan yardımlarda da Kırşehir’den 54 tırlık yardım Halep’e gönderilmişti. Son 45 günde ise hazırlanan 13 tırlık yardım düzenlenen törenin ardından Halep’e gönderildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.