Kırşehir'de Gribal Salgın Endişesi

ÇOCUK 07.01.2022 - 01:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Gribal Salgın Endişesi

Kırşehir'de son dönemde özellikle çocuk grip vakalarındaki yoğunluk dikkat çekiyor.Uzmanlar ise tedbirlerdeki gevşemenin çocuklar başta olmak üzere yetişkinlerde gribal enfeksiyonu artırdığını bildirdi.

Covid-19 ve çeşitli varyasyonlarında vakalar ve buna bğalı ölümler devam ederken bu kez de mevsimsel gripte önemli bir vaka artışı yaşanıyor.Özellikle çocuklarda görülen vaka artışı ile birlikte hastanelerdeki yoğunluk da dikkat çekiyor.   Uzmanlar daha çok küçükleri hedef alan salgınla ilgili , '' 1 Temmuz'dan sonra insanlarımız tedbiri biraz daha ikinci plana aldı. Neticede grip de virüs; fırsatını bulunca enfeksiyonu yapıyor'' değerlendirmede bulunurken Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü son 1 haftada grip şikayetiyle çocuklar ağırlıklı olmak üzere hastanelere 1000'in üzerinde başvurunun alındığını kaydetti. Maske, mesafe ve hijyen konusundaki dikkatsizliklerin bu artışın nedenleri arasında bulunduğunu vurgulanırken, semptomlu kişilerin mutlaka hastanelere başvurması gerektiği belirtildi. Hastaların Kovid-19 ile gribal enfeksiyonu karıştırabildiğine değinen Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Aslıhan Kılıç Torun :  "İkisinin semptomları birbirine benziyor fakat Kovid-19'da gripte gördüğümüz burun tıkanıklığı ve akıntısını çok fazla görmüyoruz. Her ikisinde de ateş olabiliyor. Normal gripten farklı bir semptom görenler hastanelerimizin pandemi polikliniklerine başvurmalıdır. Bu mevsimde beslenmenize son derece dikkat etmeniz, bol sıvı ve bağışıklığı artırıcı gıdalar tüketmeniz önemlidir. Hem gripten hem de Kovid-19'dan korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim."
Kırşehir'de son dönemde özellikle çocuk grip vakalarındaki yoğunluk dikkat çekiyor.Uzmanlar ise tedbirlerdeki gevşemenin çocuklar başta olmak üzere yetişkinlerde gribal enfeksiyonu artırdığını bildirdi.

Covid-19 ve çeşitli varyasyonlarında vakalar ve buna bğalı ölümler devam ederken bu kez de mevsimsel gripte önemli bir vaka artışı yaşanıyor.Özellikle çocuklarda görülen vaka artışı ile birlikte hastanelerdeki yoğunluk da dikkat çekiyor.

 

Uzmanlar daha çok küçükleri hedef alan salgınla ilgili , '' 1 Temmuz'dan sonra insanlarımız tedbiri biraz daha ikinci plana aldı. Neticede grip de virüs; fırsatını bulunca enfeksiyonu yapıyor'' değerlendirmede bulunurken Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü son 1 haftada grip şikayetiyle çocuklar ağırlıklı olmak üzere hastanelere 1000'in üzerinde başvurunun alındığını kaydetti.


Maske, mesafe ve hijyen konusundaki dikkatsizliklerin bu artışın nedenleri arasında bulunduğunu vurgulanırken, semptomlu kişilerin mutlaka hastanelere başvurması gerektiği belirtildi.


Hastaların Kovid-19 ile gribal enfeksiyonu karıştırabildiğine değinen Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Aslıhan Kılıç Torun : 


"İkisinin semptomları birbirine benziyor fakat Kovid-19'da gripte gördüğümüz burun tıkanıklığı ve akıntısını çok fazla görmüyoruz. Her ikisinde de ateş olabiliyor. Normal gripten farklı bir semptom görenler hastanelerimizin pandemi polikliniklerine başvurmalıdır. Bu mevsimde beslenmenize son derece dikkat etmeniz, bol sıvı ve bağışıklığı artırıcı gıdalar tüketmeniz önemlidir. Hem gripten hem de Kovid-19'dan korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.