Kırşehir'de Fırıncılar Ekmeğe Zam İstiyor

EKONOMİ 22.08.2020 - 14:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Fırıncılar Ekmeğe Zam İstiyor

Kırşehir'de bir dönem 50 kuruşa kadar ekmek satan fırıncılar artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe zam istiyor.

Kırşehir Fırıncılar Odası Başkanı Davut Kaya fırıncıların artan hammadde ve giderlerini gerekçe göstererek ekmek fiyatlarında güncellemeye gidilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'de ekmek fiyatlarının belirlenmiş bir tarifeye göre satışının yapılmakta olduğunu belirten Kaya, '' Ancak ne hikmetse,ekmeğin yapıldığı un, pişirildiği yakıt,maya, işçilik ve diğer tüm giderlerin hepsi serbest piyasa ve hiç bir fiyat denetimi mekanizmasına tabi değil" dedi. Fırıncıların giderlerinin yüzde 75 oranında artış gösterdiğini belirten Kaya, açıklamasında; "Tüm girdilerimiz son beş yıl içinde yüzde 75 oranında artmıştır. Buna rağmen ekmek fiyat artışı yapılmamıştır. Fırıncılık mesleği tüm meslek grupları arasında halkımızla doğrudan sürekli iletişimi olan nadir mesleklerden biridir. Nitekim pandemi sürecinde esnafımız kendi sağlığını hiçe sayarak vatandaşlarımızın kapılarına kadar ekmeklerini götürmüştür. Yine bu pandemi sürecinde artan maliyetlerimize rağmen devletimizle milletimizle dayanışma adına süreç boyunca hiç bir talepte bulunmadık" diye konuştu. Kaya, fırıncıların talebi ve isteğinin ise un fiyatlarının 80-90 liradan 135-140 fiyat bandına dayanmasına müteakip ekmek fiyatları güncellemesi olduğunu belirtiyor.
Kırşehir'de bir dönem 50 kuruşa kadar ekmek satan fırıncılar artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe zam istiyor.

Kırşehir Fırıncılar Odası Başkanı Davut Kaya fırıncıların artan hammadde ve giderlerini gerekçe göstererek ekmek fiyatlarında güncellemeye gidilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de ekmek fiyatlarının belirlenmiş bir tarifeye göre satışının yapılmakta olduğunu belirten Kaya, '' Ancak ne hikmetse,ekmeğin yapıldığı un, pişirildiği yakıt,maya, işçilik ve diğer tüm giderlerin hepsi serbest piyasa ve hiç bir fiyat denetimi mekanizmasına tabi değil" dedi. Fırıncıların giderlerinin yüzde 75 oranında artış gösterdiğini belirten Kaya, açıklamasında; "Tüm girdilerimiz son beş yıl içinde yüzde 75 oranında artmıştır. Buna rağmen ekmek fiyat artışı yapılmamıştır. Fırıncılık mesleği tüm meslek grupları arasında halkımızla doğrudan sürekli iletişimi olan nadir mesleklerden biridir. Nitekim pandemi sürecinde esnafımız kendi sağlığını hiçe sayarak vatandaşlarımızın kapılarına kadar ekmeklerini götürmüştür. Yine bu pandemi sürecinde artan maliyetlerimize rağmen devletimizle milletimizle dayanışma adına süreç boyunca hiç bir talepte bulunmadık" diye konuştu.

Kaya, fırıncıların talebi ve isteğinin ise un fiyatlarının 80-90 liradan 135-140 fiyat bandına dayanmasına müteakip ekmek fiyatları güncellemesi olduğunu belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.