Kırşehir'de FETÖ Soruşturmasında Flaş Gelişmeler !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.10.2016 - 16:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de FETÖ Soruşturmasında Flaş Gelişmeler !

FETÖ yapılanması soruşturması kapsamında aralarında infaz koruma memurlarının da olduğu 14 cezaevi çalışanı gözaltına alındı.    Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında TEM ekipleri tarafından başlatılan çalışma kapsamında açık cezaevi ve E-Tipi kapalı cezaevinde çalışmakta oldukları öğrenilen 14 kişi hakkında inceleme başlatıldı. Şüpheli cezaevi çalışanları hakkında başlatılan incelemelerde bazı çalışanları bylock sistemini kullandıkları tespit edildi. Emniyette sorgulanan zanlıların savcılığa sevk edilmesi beklenirken daha önceki tarihlerde yapılan operasyonlarda da 4 infaz koruma görevlisi gözaltına alınmıştı. Kırşehir'de FETÖ davası Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ duruşmasında tutuksuz yargılanan ve çelişkili ifadelerinden tutuklanan sanık Ö.C., savunmasında "FETÖ’cülerle bilmeden tokalaştıysam Allah belamı versin" dedi. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya bugün 16 tutuklu 8 tutuksuz yargılanan sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan 8 sanıktan 3’ü tutuklanırken, kaçak 1 sanık hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıktı. Sanıklardan Ö.C., savunmasında, “FETÖ’cülerle bilmeden tokalaştıysam Allah belamı versin. Dışarıdayım ama sanki cezaevinde gibiyim” dedi. Kırşehir il imamını evinde sakladığı iddia edilen sanık B.S. (60) ise savunmasında, “Ben hiç toplantıya katılmadım. İl imamını çocuğumun öğretmenliği dolayısı ile tanıyorum. Çocuğumun durumunu görüşmek üzere geldi. Kurduğum samimiyet öğretmenliği dolayısıyladır” diye konuştu. Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme başkanı tutuksuz yargılanan 3 sanığın tutuklanmasını kaçak 1 sanığın da tutuklama talebi ile yakalanmasına karar verdi.
FETÖ yapılanması soruşturması kapsamında aralarında infaz koruma memurlarının da olduğu 14 cezaevi çalışanı gözaltına alındı. 

  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında TEM ekipleri tarafından başlatılan çalışma kapsamında açık cezaevi ve E-Tipi kapalı cezaevinde çalışmakta oldukları öğrenilen 14 kişi hakkında inceleme başlatıldı. Şüpheli cezaevi çalışanları hakkında başlatılan incelemelerde bazı çalışanları bylock sistemini kullandıkları tespit edildi. Emniyette sorgulanan zanlıların savcılığa sevk edilmesi beklenirken daha önceki tarihlerde yapılan operasyonlarda da 4 infaz koruma görevlisi gözaltına alınmıştı. Kırşehir'de FETÖ davası Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ duruşmasında tutuksuz yargılanan ve çelişkili ifadelerinden tutuklanan sanık Ö.C., savunmasında "FETÖ’cülerle bilmeden tokalaştıysam Allah belamı versin" dedi. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya bugün 16 tutuklu 8 tutuksuz yargılanan sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan 8 sanıktan 3’ü tutuklanırken, kaçak 1 sanık hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıktı. Sanıklardan Ö.C., savunmasında, “FETÖ’cülerle bilmeden tokalaştıysam Allah belamı versin. Dışarıdayım ama sanki cezaevinde gibiyim” dedi. Kırşehir il imamını evinde sakladığı iddia edilen sanık B.S. (60) ise savunmasında, “Ben hiç toplantıya katılmadım. İl imamını çocuğumun öğretmenliği dolayısı ile tanıyorum. Çocuğumun durumunu görüşmek üzere geldi. Kurduğum samimiyet öğretmenliği dolayısıyladır” diye konuştu. Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme başkanı tutuksuz yargılanan 3 sanığın tutuklanmasını kaçak 1 sanığın da tutuklama talebi ile yakalanmasına karar verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.