Kırşehir'de, FETÖ Sanıkları Hakim Karşısına Çıktı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2016 - 18:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de, FETÖ Sanıkları Hakim Karşısına Çıktı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında 5 Mayıs tarihinde tutuklanan sanıklar, haklarında hazırlanan iddianamenin ardından hakim karşısına çıktı.   Sanık avukatları, SEGBİS sistemiyle sanıkların duruşmaya dahil edilmesine itiraz ederek, salona bizzat getirilerek ifade vermesini talep etti. Duruşma savcısı Gökhan Tekin ise bu talebin reddedilmesini istedi. "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek, Şahmeran Yurduşen Baktıraoğlu'nun 16 ayrı gayrimenkulünü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak" suçlarından, her suç için 2-10 yıl ceza istemiyle yargılanan tutuklu sanıklardan ifade veren eski Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran, Fevzi Umucu, Mehmet Bayraktar, Mustafa Efe, Recep Ergül, FETÖ/PDY iddianamesinde yer alan suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Sanıklardan F.U., FETÖ'nün programlarına bürokratlar ile birlikte katıldığını söyledi. Tanık ifadelerinde yer alan yurt dışı gezilerinde Fettullah Gülen'in övülüp para istenildiği sorusuna ise sanık F.U., "Ben böyle bir şeyle karşılaşmadım" cevabını verdi. R.E., 30 yıllık eczacı olduğunu, yasa dışı hiçbir örgüt ve camia ile ilişkisinin olmadığını savundu. Kayyum atanan Dünya Eğitim Öğretim AŞ'nin ortağı olmasından dolayı böyle bir suçlamaya maruz kaldığını iddia eden R.E., 2013 yılından itibaren kendini tamamen kanser olan eşinin tedavisine adadığını belirtti. Şirketin yönetim kurulu üyeliği dışında örgütle bağının olmadığını ileri süren R.E., "Paralel devlet yapılanmasını kabul etmiyorum. Kim böyle bir yapılanma içindeyse Allah belasını versin." dedi. Sanıklardan M.. , hakkında tanıklık yapanlarla yüzleşmek istediğini anlattı.SEGBİS'den duruşma salonuna bağlanan M.B.'nin ifadesi, sistemde arıza yaşanması nedeniyle yarım kaldı. Baran, bir daha ki duruşmaya katılarak ifade vermek istediğini söyledi. Tutuklu sanık KAHİAD Genel Sekreteri R.D., suçlamaları kabul etmeyerek, “Terör suçu tespiti ve bunun delili yoktur. Terör eyleminde bulunduğumun belgesi mevcut değildir. Beni terör ve bozgunculukla bir araya getiremezler. Hakkımdaki iddialar savcının soyut iddialarıdır” dedi. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunma yapan sözde Kırşehir imamı M.A. da, hakkındaki iddiaları reddederek, hakkında hazırlanan iddianamedeki yanlışların kaç doğrunun götürebileceğini bilmediğini ifade etti. Mahkeme başkanının ABD’de düzenlenen olimpiyatlara jüri üyesi olarak katıldınız mı? sorusuna “Tecrübem dolayısı ile katıldım” diyen M.A., kimlerin jüri üyesi olarak referans verdiğini ise söylemedi. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasının ardından avukatların talepleri dinlendi. Mahkeme başkanı tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken mahkeme tanık ve müştekilerinde dinlenmesi için 3 gün sonraya ertelendi.  
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında 5 Mayıs tarihinde tutuklanan sanıklar, haklarında hazırlanan iddianamenin ardından hakim karşısına çıktı.

  Sanık avukatları, SEGBİS sistemiyle sanıkların duruşmaya dahil edilmesine itiraz ederek, salona bizzat getirilerek ifade vermesini talep etti. Duruşma savcısı Gökhan Tekin ise bu talebin reddedilmesini istedi. "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek, Şahmeran Yurduşen Baktıraoğlu'nun 16 ayrı gayrimenkulünü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak" suçlarından, her suç için 2-10 yıl ceza istemiyle yargılanan tutuklu sanıklardan ifade veren eski Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran, Fevzi Umucu, Mehmet Bayraktar, Mustafa Efe, Recep Ergül, FETÖ/PDY iddianamesinde yer alan suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Sanıklardan F.U., FETÖ'nün programlarına bürokratlar ile birlikte katıldığını söyledi. Tanık ifadelerinde yer alan yurt dışı gezilerinde Fettullah Gülen'in övülüp para istenildiği sorusuna ise sanık F.U., "Ben böyle bir şeyle karşılaşmadım" cevabını verdi. R.E., 30 yıllık eczacı olduğunu, yasa dışı hiçbir örgüt ve camia ile ilişkisinin olmadığını savundu. Kayyum atanan Dünya Eğitim Öğretim AŞ'nin ortağı olmasından dolayı böyle bir suçlamaya maruz kaldığını iddia eden R.E., 2013 yılından itibaren kendini tamamen kanser olan eşinin tedavisine adadığını belirtti. Şirketin yönetim kurulu üyeliği dışında örgütle bağının olmadığını ileri süren R.E., "Paralel devlet yapılanmasını kabul etmiyorum. Kim böyle bir yapılanma içindeyse Allah belasını versin." dedi. Sanıklardan M.. , hakkında tanıklık yapanlarla yüzleşmek istediğini anlattı.SEGBİS'den duruşma salonuna bağlanan M.B.'nin ifadesi, sistemde arıza yaşanması nedeniyle yarım kaldı. Baran, bir daha ki duruşmaya katılarak ifade vermek istediğini söyledi. Tutuklu sanık KAHİAD Genel Sekreteri R.D., suçlamaları kabul etmeyerek, “Terör suçu tespiti ve bunun delili yoktur. Terör eyleminde bulunduğumun belgesi mevcut değildir. Beni terör ve bozgunculukla bir araya getiremezler. Hakkımdaki iddialar savcının soyut iddialarıdır” dedi. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunma yapan sözde Kırşehir imamı M.A. da, hakkındaki iddiaları reddederek, hakkında hazırlanan iddianamedeki yanlışların kaç doğrunun götürebileceğini bilmediğini ifade etti. Mahkeme başkanının ABD’de düzenlenen olimpiyatlara jüri üyesi olarak katıldınız mı? sorusuna “Tecrübem dolayısı ile katıldım” diyen M.A., kimlerin jüri üyesi olarak referans verdiğini ise söylemedi. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasının ardından avukatların talepleri dinlendi. Mahkeme başkanı tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken mahkeme tanık ve müştekilerinde dinlenmesi için 3 gün sonraya ertelendi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.