Kırşehir'de FETÖ Duruşmasında , ''Mahrem İmamlara'' Ceza Yağdı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.06.2017 - 18:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de FETÖ Duruşmasında , ''Mahrem İmamlara'' Ceza Yağdı

Kırşehir'de FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında , 5 FETÖ imamı da 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya , aralarında FETÖ imamlarının da olduğu 11'i tutuklu , 20 sanık öğretmen katıldı.Sanık ve avukatlardan son savunmalarını isteyen Mahkeme Başkanı, daha sonra kararı açıkladı. Daha önce arama yapılan ve FETÖ'ye ait olduğu belirtilen hücre evinde ele geçirilen dijital dökümanda , ''mahrem imam'' oldukları kodlanmış bir şekilde isimleri yazan Sami Ş, Abdullah B, Nezih Y. Serkan K. ve Özer Y'nin örgüt adına toplantı düzenledikleri, örgüt adına para topladıkları ve Bylock kullandıkları gerekçe gösteren mahkeme heyeti, 5 ''Mahrem imam'a da'' 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Ceza alan imamlar arasında, terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'in atletini toplantılarda Kırşehir Emniyet Müdürlüğünde görevli eski polislere koklattığı ileri sürülen öğretmen Sami Ş. de yer aldı. Mahkeme heyeti, terör örgütü üyeliğinden yargılanan diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkları, 6 ila 9 yıl arasında hapis cezasına çarptırdı. FETÖ tanığından İtiraf , ''Dernek resmi mütevelli heyeti gayri resmi'' FETÖ/PDY’sı duruşmasında Fettullahçı yapılanma duruşmasına tanık olarak katılan E.E., Sağlıkçılar Derneğinin resmi olduğunu ama derneği yöneten mütevelli heyetinin gayri resmi olduğunu söyledi. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY duruşmasında konuşan tanık E.E., “Sağlıkçılar Derneği yapısı ile derneğin mütevelli heyeti yapısı farklı, Kırşehir Sağlıkçılar Derneğine Sağlıkçı olmayanlar da üye olabiliyor. Derneğin mütevelli heyetine ise FETÖ dışında katılım olmuyor. Dernek resmi mütevelli heyeti ise gayri resmi.”dedi. 17/25 Aralık öncesinde yapılan toplantılara katıldığını itiraf eden tutuklu sanık Y.B., ise savunmasında, aynı apartmanda oturduğu komşusunun çay daveti üzerine cemaat yapılanmasına gittiğini şöyle anlattı: “2014-2015 Yılları karşı komşum tarafından yönlendirildim. Alınan ifademde de söyledim, ben cemaat yapılanmasından ayrıldıktan sonra da toplantılar devam etti. 2015 Yılında yapılanmadan ayrıldığıma dair şahitlerim de var. ” Müdafi avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti sanık Y.B.,’yi elde bulunan deliller ve cezaevinde geçirdiği süreyi de göz önüne alarak denetimli serbestlik şartlarını uygulayarak serbest bıraktı.
Kırşehir'de FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında , 5 FETÖ imamı da 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya , aralarında FETÖ imamlarının da olduğu 11'i tutuklu , 20 sanık öğretmen katıldı.Sanık ve avukatlardan son savunmalarını isteyen Mahkeme Başkanı, daha sonra kararı açıkladı. Daha önce arama yapılan ve FETÖ'ye ait olduğu belirtilen hücre evinde ele geçirilen dijital dökümanda , ''mahrem imam'' oldukları kodlanmış bir şekilde isimleri yazan Sami Ş, Abdullah B, Nezih Y. Serkan K. ve Özer Y'nin örgüt adına toplantı düzenledikleri, örgüt adına para topladıkları ve Bylock kullandıkları gerekçe gösteren mahkeme heyeti, 5 ''Mahrem imam'a da'' 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Ceza alan imamlar arasında, terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'in atletini toplantılarda Kırşehir Emniyet Müdürlüğünde görevli eski polislere koklattığı ileri sürülen öğretmen Sami Ş. de yer aldı. Mahkeme heyeti, terör örgütü üyeliğinden yargılanan diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkları, 6 ila 9 yıl arasında hapis cezasına çarptırdı. FETÖ tanığından İtiraf , ''Dernek resmi mütevelli heyeti gayri resmi'' FETÖ/PDY’sı duruşmasında Fettullahçı yapılanma duruşmasına tanık olarak katılan E.E., Sağlıkçılar Derneğinin resmi olduğunu ama derneği yöneten mütevelli heyetinin gayri resmi olduğunu söyledi. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY duruşmasında konuşan tanık E.E., “Sağlıkçılar Derneği yapısı ile derneğin mütevelli heyeti yapısı farklı, Kırşehir Sağlıkçılar Derneğine Sağlıkçı olmayanlar da üye olabiliyor. Derneğin mütevelli heyetine ise FETÖ dışında katılım olmuyor. Dernek resmi mütevelli heyeti ise gayri resmi.”dedi. 17/25 Aralık öncesinde yapılan toplantılara katıldığını itiraf eden tutuklu sanık Y.B., ise savunmasında, aynı apartmanda oturduğu komşusunun çay daveti üzerine cemaat yapılanmasına gittiğini şöyle anlattı: “2014-2015 Yılları karşı komşum tarafından yönlendirildim. Alınan ifademde de söyledim, ben cemaat yapılanmasından ayrıldıktan sonra da toplantılar devam etti. 2015 Yılında yapılanmadan ayrıldığıma dair şahitlerim de var. ” Müdafi avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti sanık Y.B.,’yi elde bulunan deliller ve cezaevinde geçirdiği süreyi de göz önüne alarak denetimli serbestlik şartlarını uygulayarak serbest bıraktı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.