Kırşehir'de FETÖ Davası Görüldü

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2016 - 17:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de FETÖ Davası Görüldü

Fettullahçı yapılanma soruşturmasında daha önce telekonferans yöntemi ile mahkemeye katılan tutuklu sanık Murat Baran , 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında il yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 19'u tutuklu 23 sanığın yargılanması Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 20 sanık ve avukatlarının katıldığı duruşmalara 3 sanık telekonferans yöntemi ile katıldı. Kırşehir’de 5 yıl üst üste vergi rekortmeni olduğunu anlatan sanık Murat Baran savunmasında, “Samimi şekilde söylemek isterim ki, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin ahı onların üzerlerine olsun. Bütün hesaplarım incelensin hiçbir zaman örgüte finansal ve silah desteği sağlamadım.”dedi. ''İnsanlık namına sattım'' Mahkeme başkanının, "Şahmeran Yurduşen Pamukuğlu'nun arsalarının örgüte kazandırılmasında en çok senin ismin geçiyor" demesi üzerine Baran, Pamukoğlu'nun kendisini "evlatlığı" olarak gördüğünü anlattı. Pamukoğlu'nun arsalarının yüzde 90'lık kısmını aldığı sağlık raporları doğrultusunda kendisinin sattığını ifade eden Baran, sadece yüzde 10'luk kısmında vekaletname ile aracılık ettiğini, bunları da insanlık namına yaptığını iddia etti. Mahkeme başkanının, "Pamukoğlu'nun arsalardan 1 milyon 887 bin liraya yakın gelir elde ettiği ancak ölürken beş parasız olduğu, yurtta bakıcıların baktığı bir kadının bu kadar parayı harcamasının zor olduğu" şeklinde ifadelerin olduğunu hatırlatması üzerine Baran, "Bu para arsa satışlarından 6 yıl içinde kendisine verilen para. Şahmeran hanım, Galatasaray Lisesinde okumuş, hukuk bilgisi iyi olan, Kırşehir'de ilk apartmanı yaptıran, sağlığı yerinde bir kadındı. Kandırılabilecek birisi değildir." diye konuştu. Mahkemede, kendisine çok benzeyen sözde Kırşehir "il imamı" Musa Arslan'ın kimliği ile yakalanan tutuklu sanık Mesut H. de dinlendi. Mahkeme heyetinin ara verdiği duruşmada, diğer sanıkların da savunmaları alınacak. Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete FETÖ/PDY'ye finansman sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan'da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 23 kişi, farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınmış, şüphelilerden 13'ü tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında daha sonra tutuklu sayısı 19'a yükselmişti.
Fettullahçı yapılanma soruşturmasında daha önce telekonferans yöntemi ile mahkemeye katılan tutuklu sanık Murat Baran , 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında il yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 19'u tutuklu 23 sanığın yargılanması Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 20 sanık ve avukatlarının katıldığı duruşmalara 3 sanık telekonferans yöntemi ile katıldı. Kırşehir’de 5 yıl üst üste vergi rekortmeni olduğunu anlatan sanık Murat Baran savunmasında, “Samimi şekilde söylemek isterim ki, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin ahı onların üzerlerine olsun. Bütün hesaplarım incelensin hiçbir zaman örgüte finansal ve silah desteği sağlamadım.”dedi. ''İnsanlık namına sattım''

Mahkeme başkanının, "Şahmeran Yurduşen Pamukuğlu'nun arsalarının örgüte kazandırılmasında en çok senin ismin geçiyor" demesi üzerine Baran, Pamukoğlu'nun kendisini "evlatlığı" olarak gördüğünü anlattı.

Pamukoğlu'nun arsalarının yüzde 90'lık kısmını aldığı sağlık raporları doğrultusunda kendisinin sattığını ifade eden Baran, sadece yüzde 10'luk kısmında vekaletname ile aracılık ettiğini, bunları da insanlık namına yaptığını iddia etti.

Mahkeme başkanının, "Pamukoğlu'nun arsalardan 1 milyon 887 bin liraya yakın gelir elde ettiği ancak ölürken beş parasız olduğu, yurtta bakıcıların baktığı bir kadının bu kadar parayı harcamasının zor olduğu" şeklinde ifadelerin olduğunu hatırlatması üzerine Baran, "Bu para arsa satışlarından 6 yıl içinde kendisine verilen para. Şahmeran hanım, Galatasaray Lisesinde okumuş, hukuk bilgisi iyi olan, Kırşehir'de ilk apartmanı yaptıran, sağlığı yerinde bir kadındı. Kandırılabilecek birisi değildir." diye konuştu.

Mahkemede, kendisine çok benzeyen sözde Kırşehir "il imamı" Musa Arslan'ın kimliği ile yakalanan tutuklu sanık Mesut H. de dinlendi.

Mahkeme heyetinin ara verdiği duruşmada, diğer sanıkların da savunmaları alınacak.

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete FETÖ/PDY'ye finansman sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan'da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 23 kişi, farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınmış, şüphelilerden 13'ü tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında daha sonra tutuklu sayısı 19'a yükselmişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.