Kırşehir'de Etkili Olan Dolu ve Sağanak Tarım Arazilerine Zarar Verdi

EKONOMİ 19.06.2020 - 21:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Etkili Olan Dolu ve Sağanak Tarım Arazilerine Zarar Verdi

Kırşehir'de dolu ve sağanak yağış sonucu birçok köyde tarım arazileri zarar gördü.

İl genelinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış gün içinde bazı bölgelerde yer yer dolu yağışına dönüştü.Yoğun Sağanak ve dolu yağışı sonrasında birçok köyde tarım arazileri zarar gördü.     Özbağ, Çayağzı, Çuğun, Karahıdır köylerinde sağanak ve dolu nedeniyle ekili araziler su altına kaldı. Sıdıklı, Kortulu, Tepeköy, Uzunali, Sevdiğin, Karakurt, Toklumen, Kurancılı köylerinde ise buğday, arpa ve nohut ekili tarım arazileri zarar gördü.     Akpınar, Kaman, Boztepe ve Mucur ilçelerinde de aralıklarla etkili olan sağanak ve dolu yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.
Kırşehir'de dolu ve sağanak yağış sonucu birçok köyde tarım arazileri zarar gördü.

İl genelinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış gün içinde bazı bölgelerde yer yer dolu yağışına dönüştü.Yoğun Sağanak ve dolu yağışı sonrasında birçok köyde tarım arazileri zarar gördü.

 

 

Özbağ, Çayağzı, Çuğun, Karahıdır köylerinde sağanak ve dolu nedeniyle ekili araziler su altına kaldı. Sıdıklı, Kortulu, Tepeköy, Uzunali, Sevdiğin, Karakurt, Toklumen, Kurancılı köylerinde ise buğday, arpa ve nohut ekili tarım arazileri zarar gördü.

 

 

Akpınar, Kaman, Boztepe ve Mucur ilçelerinde de aralıklarla etkili olan sağanak ve dolu yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.