Kırşehir'de Engelsiz Yaşam Merkezi ve Transfer Aracı Hizmete Girdi

YAŞAM 18.11.2021 - 09:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Engelsiz Yaşam Merkezi ve Transfer Aracı Hizmete Girdi

Kırşehir Belediyesi , engelsiz yaşam merkezi ve engelsiz transfer aracını devreye soktu.

Kırşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, engelli vatandaşların birlikte zaman geçireceği, beden eğitimi, el işi kursu, resim, ahşap boyama, müzik ve bilgisayar kurs vb. alanlarında hizmet alabilecekleri projenin hizmete girdiği belirtildi.     Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, daha önce söz verdiği projelerden olan ve Kırşehir’de yaşayan engelli vatandaşların toplumsal yaşama daha çok adapte olacakları kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nin faaliyete başladığını şu ifadelerde bulundu: ''Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki çalışmalarımız tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Kırşehir’de bulunan engelli vatandaşlarımızın birlikte zaman geçireceği, beden eğitimi, el işi kursu, resim, ahşap boyama, müzik ve bilgisayar kurs vb. alanlarında hizmet alabilecekleri projemizle çok önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz.     Engelsiz yaşam yolunda tüm kurum ve kuruluşların engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı çözüm önerisi üretmesinin ortamını oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak için hepimize büyük sorumluluklar düştüğünün farkındayız. Kırşehir’de Engelsiz Yaşam için kurumsal işbirliği ve kamusal alanların erişilebilir olması kadar engelli hemşehrilerimizin yaşam standartlarının da iyileştirilmesi için Kırşehir Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya bundan sonra da devam edeceğimizen kimsenin kuşkusu olmasın.''    ENGELSİZ TRANSFER ARACI İLE ANKARA'DAKİ AMELİYATINA GİTTİ Daha önce Engelsiz Taksi projesini devreye sokan Kırşehir Belediyesi, ulaşımda sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlara bu kez de Engelsiz Transfer aracını vatandaşların hizmetine sundu.     Proje ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şöyle konuştu : Biz genel ulaşım ağını planlarken her bir bireyin 500 metre yürüme mesafesinde ulaşabileceği bir çalışma yapmıştık. Ayrıca,  Dezavantajlı gruplar için uygun araçlarımızla şehir merkezinde akıllı duraklar ile hizmet vermekteyiz. Engellilere yönelik araç filomuz, akıllı duraklarımız, bisiklet ve hissedilebilir yollarımız mevcut ve yenileri de eklenmektedir.     Son olarak Hayata Engel Yok Hizmet Aracımızı da faaliyette geçirerek engelli hemşehrilerimiz için önemli bir hizmeti daha başlatmış olduk. 16 Kasım 2021 Salı günü Ankara’da ameliyat olması için bir hemşehrimizi aracımızda yolcu ederek sorunsun bir şekilde transferini gerçekleştirdik. Bizim önceliğimiz, Kırşehirli hemşehrilerimizin yaşam standartlarını ve şehir içindeki hareket alanlarını kolaylaştıracak çalışmaları planlamaktır ve bu konudaki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.”  
Kırşehir Belediyesi , engelsiz yaşam merkezi ve engelsiz transfer aracını devreye soktu.

Kırşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, engelli vatandaşların birlikte zaman geçireceği, beden eğitimi, el işi kursu, resim, ahşap boyama, müzik ve bilgisayar kurs vb. alanlarında hizmet alabilecekleri projenin hizmete girdiği belirtildi.

 

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, daha önce söz verdiği projelerden olan ve Kırşehir’de yaşayan engelli vatandaşların toplumsal yaşama daha çok adapte olacakları kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nin faaliyete başladığını şu ifadelerde bulundu:


''Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki çalışmalarımız tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Kırşehir’de bulunan engelli vatandaşlarımızın birlikte zaman geçireceği, beden eğitimi, el işi kursu, resim, ahşap boyama, müzik ve bilgisayar kurs vb. alanlarında hizmet alabilecekleri projemizle çok önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz.

 

 

Engelsiz yaşam yolunda tüm kurum ve kuruluşların engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı çözüm önerisi üretmesinin ortamını oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak için hepimize büyük sorumluluklar düştüğünün farkındayız.

Kırşehir’de Engelsiz Yaşam için kurumsal işbirliği ve kamusal alanların erişilebilir olması kadar engelli hemşehrilerimizin yaşam standartlarının da iyileştirilmesi için Kırşehir Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya bundan sonra da devam edeceğimizen kimsenin kuşkusu olmasın.'' 

 

ENGELSİZ TRANSFER ARACI İLE ANKARA'DAKİ AMELİYATINA GİTTİ

Daha önce Engelsiz Taksi projesini devreye sokan Kırşehir Belediyesi, ulaşımda sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlara bu kez de Engelsiz Transfer aracını vatandaşların hizmetine sundu.

 

 

Proje ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şöyle konuştu :

Biz genel ulaşım ağını planlarken her bir bireyin 500 metre yürüme mesafesinde ulaşabileceği bir çalışma yapmıştık. Ayrıca,  Dezavantajlı gruplar için uygun araçlarımızla şehir merkezinde akıllı duraklar ile hizmet vermekteyiz. Engellilere yönelik araç filomuz, akıllı duraklarımız, bisiklet ve hissedilebilir yollarımız mevcut ve yenileri de eklenmektedir.

 

 

Son olarak Hayata Engel Yok Hizmet Aracımızı da faaliyette geçirerek engelli hemşehrilerimiz için önemli bir hizmeti daha başlatmış olduk. 16 Kasım 2021 Salı günü Ankara’da ameliyat olması için bir hemşehrimizi aracımızda yolcu ederek sorunsun bir şekilde transferini gerçekleştirdik.

Bizim önceliğimiz, Kırşehirli hemşehrilerimizin yaşam standartlarını ve şehir içindeki hareket alanlarını kolaylaştıracak çalışmaları planlamaktır ve bu konudaki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.