Kırşehir'de Ekmeğe Yapılan Zam Açıklandı

EKONOMİ 27.10.2021 - 12:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ekmeğe Yapılan Zam Açıklandı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası , Kırşehir Fırıncılar Odasından gelen talep ile birlikte 1,5 TL'ye satılan ekmeğin fiyatının 2 TL'ye gramajının ise 240 grama çıktığını duyurdu.Böylece ekmeğe yaklaşık yüzde 12 zam yapıldığını duyuru.

Esnaf ve Sanatkarlar Odasından yapılan açıklamada  ,''Kırşehir Fırıncılar Odası tarafından gelen talep sonrası 1,5 TL’ye satılan 200 gram ekmeğin gramajı ve fiyatının yükseltilmesi için Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz tarafından çalışmalar başlatılmıştı. Ticaret Bakanlığı’nın onay vermesinin ardından bugünden itibaren ekmeğin gramı 240 grama, ücreti ise 2 TL’ye yükseltilmiştir.'' denildi.   ''ZAM ZARURİ HALE GELDİ'' Ekmeğe yapılan zamma ilişkin değerlendirmede ise , '' Son zamanlarda ülkemizde her üründe yaşanan fiyat artışları temel gıda ürünlerinden olan ekmeği de etkilemiştir. Ekmeğin ham maddesi olan un fiyatlarının yükselmesi ekmek fiyatlarına zammı zaruri hale getirmiştir. Alınan bu karar yalnızca hammadde değil, personel ve işyeri giderleri, elektrik, su vb. faturaları ödemekte zorlanan fırıncı esnafımıza nefes aldıracaktır. Geçtiğimiz günlerde zam kararı açıklanmadan ekmeği zamlı fiyatla satan esnaflara da gerekli cezalar uygulanmıştır. Bundan sonraki süreçte de esnaflarımızın gerekli kurallara uyması ve vatandaşlarımızın aldığı ürünün gramajı ve fiyatına dikkat etmesi önemlidir '' ifadelerine yer verildi.   YAKLAŞIK YÜZDE 12 ZAM Öte yandan Ekmeğin fiyatının 2 TL'ye , gramajının ise 200 gramdan 240 grama çıkarılması ile birlikte yapılan zam oranı da netleşmiş oldu.Buna göre Kırşehir'de ekmeğe yaklaşık yüzde 12 zam yapılmış oldu.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası , Kırşehir Fırıncılar Odasından gelen talep ile birlikte 1,5 TL'ye satılan ekmeğin fiyatının 2 TL'ye gramajının ise 240 grama çıktığını duyurdu.Böylece ekmeğe yaklaşık yüzde 12 zam yapıldığını duyuru.

Esnaf ve Sanatkarlar Odasından yapılan açıklamada  ,''Kırşehir Fırıncılar Odası tarafından gelen talep sonrası 1,5 TL’ye satılan 200 gram ekmeğin gramajı ve fiyatının yükseltilmesi için Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz tarafından çalışmalar başlatılmıştı. Ticaret Bakanlığı’nın onay vermesinin ardından bugünden itibaren ekmeğin gramı 240 grama, ücreti ise 2 TL’ye yükseltilmiştir.'' denildi.

 

''ZAM ZARURİ HALE GELDİ''

Ekmeğe yapılan zamma ilişkin değerlendirmede ise , '' Son zamanlarda ülkemizde her üründe yaşanan fiyat artışları temel gıda ürünlerinden olan ekmeği de etkilemiştir. Ekmeğin ham maddesi olan un fiyatlarının yükselmesi ekmek fiyatlarına zammı zaruri hale getirmiştir. Alınan bu karar yalnızca hammadde değil, personel ve işyeri giderleri, elektrik, su vb. faturaları ödemekte zorlanan fırıncı esnafımıza nefes aldıracaktır. Geçtiğimiz günlerde zam kararı açıklanmadan ekmeği zamlı fiyatla satan esnaflara da gerekli cezalar uygulanmıştır. Bundan sonraki süreçte de esnaflarımızın gerekli kurallara uyması ve vatandaşlarımızın aldığı ürünün gramajı ve fiyatına dikkat etmesi önemlidir '' ifadelerine yer verildi.

 

YAKLAŞIK YÜZDE 12 ZAM

Öte yandan Ekmeğin fiyatının 2 TL'ye , gramajının ise 200 gramdan 240 grama çıkarılması ile birlikte yapılan zam oranı da netleşmiş oldu.Buna göre Kırşehir'de ekmeğe yaklaşık yüzde 12 zam yapılmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.