Kırşehir'de Ekmeğe Gayriresmi Zam

EKONOMİ 24.05.2022 - 10:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ekmeğe Gayriresmi Zam

Kırşehir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odası henüz karar almamasına rağmen birçok fırın ekmeğe 50 kuruş zam yaptı.

Temel girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle daha önce ekmeğe yapılan yüzde 50 zammın ardından 200 gram ekmek 1,5 TL'den 2,25 TL'ye yükseltilmişti ancak fırıncılar yeni bir zam yapılması için Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na başvurdu.Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise talebe ilişkin çalışmalarına başladı.Bu süreçte Ticaret İl Müdürlüğü'ne zam yapılması noktasında görüş istendi ancak Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na henüz dönüş sağlamadı.Ekmeğe yapılacak 50 kuruşluk zam için kurumlar henüz karar almamışken Kırşehir'de bazı fırınlar ekmeğe 50 kuruş zam yaptı.Yapılan zam ile ilgili çok sayıda şikayet gitti.Yetkililer ekmeğe yapılacak zam ile ilgili henüz resmi karar alınmadığını bildirdiler.Karar alındığında ise 2,25 TL olan 200 gram ekmeğin fiyatı 2,75 TL'ye yükselmiş olacak.   ESNAF VE SANATKARLAR ODASI'NDAN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA : Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk bazı fırıncıların ekmeği yüksek fiyattan sattığı yönündeki şikâyetlere istinaden fırıncılara uyarılarda bulundu.Öztürk, “Fırıncılarımızın zor zamanlardan geçtiğini, kâr oranlarının düştüğünü biliyoruz. Buna istinaden ekmeğe zam yapılması konusunda görüşmelerimizi yaptık. Ancak henüz karar onaylanmadan ekmeği zamlı fiyattan satan fırıncılarımız olduğu şikâyetini aldık. Bu yapılan bir suçtur. Vatandaşlar şikâyet dilekçesi sunarsa bunu yapan esnafa idari para cezası vardır. Fırıncılar fırsatçılık yaparak daha da zarara girdiklerinin farkında olmalılar. Diğer esnafların ve vatandaşların hakkına girmesinler. Biz zaten esnafların zor dönemlerden geçtiğinin farkındayız ve buna yönelik önlemlerimizi alıyoruz. Ancak zam kararı onaylanmadan fırsatçılık yapanların da esnaf teşkilatı olarak bizden beklentileri olmasın.” dedi.    
Kırşehir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odası henüz karar almamasına rağmen birçok fırın ekmeğe 50 kuruş zam yaptı.

Temel girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle daha önce ekmeğe yapılan yüzde 50 zammın ardından 200 gram ekmek 1,5 TL'den 2,25 TL'ye yükseltilmişti ancak fırıncılar yeni bir zam yapılması için Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na başvurdu.Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise talebe ilişkin çalışmalarına başladı.Bu süreçte Ticaret İl Müdürlüğü'ne zam yapılması noktasında görüş istendi ancak Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na henüz dönüş sağlamadı.Ekmeğe yapılacak 50 kuruşluk zam için kurumlar henüz karar almamışken Kırşehir'de bazı fırınlar ekmeğe 50 kuruş zam yaptı.Yapılan zam ile ilgili çok sayıda şikayet gitti.Yetkililer ekmeğe yapılacak zam ile ilgili henüz resmi karar alınmadığını bildirdiler.Karar alındığında ise 2,25 TL olan 200 gram ekmeğin fiyatı 2,75 TL'ye yükselmiş olacak.

 

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI'NDAN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA :

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk bazı fırıncıların ekmeği yüksek fiyattan sattığı yönündeki şikâyetlere istinaden fırıncılara uyarılarda bulundu.Öztürk, “Fırıncılarımızın zor zamanlardan geçtiğini, kâr oranlarının düştüğünü biliyoruz. Buna istinaden ekmeğe zam yapılması konusunda görüşmelerimizi yaptık. Ancak henüz karar onaylanmadan ekmeği zamlı fiyattan satan fırıncılarımız olduğu şikâyetini aldık. Bu yapılan bir suçtur. Vatandaşlar şikâyet dilekçesi sunarsa bunu yapan esnafa idari para cezası vardır. Fırıncılar fırsatçılık yaparak daha da zarara girdiklerinin farkında olmalılar. Diğer esnafların ve vatandaşların hakkına girmesinler. Biz zaten esnafların zor dönemlerden geçtiğinin farkındayız ve buna yönelik önlemlerimizi alıyoruz. Ancak zam kararı onaylanmadan fırsatçılık yapanların da esnaf teşkilatı olarak bizden beklentileri olmasın.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.