Kırşehir'de Eğitimde Son Durum Bu

EĞİTİM 27.12.2021 - 09:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Eğitimde Son Durum Bu

Kırşehir, 3 öğretmenden birisi gidince sınıf açıkta kaldı.Öğrenci velisi, ‘’müdür yok, öğretmen yok, kalorifer yanmıyor ,300 TL aidat aldılar şimdi kimse yok’’ diyerek isyan etti.

İŞKUR’un Toplum yararına programı kapsamında, birçok okula hizmetli ve görevli verilmişti ancak çevre illere nazaran Kırşehir’e çok az sayıda kontenjan ayrılması büyük tepkiyle karşılanmıştı.Kırşehir geneli için sadece 111 hizmetli ve görevli kontenjanı ayrılması nedeniyle, okullarda hizmetli personelin yetersiz kalması sonucu birçok okul, dışarından personel görevlendirerek bunun masrafını velilerin üzerine yıktı. Okullardaki hizmetli ve personel sayısının yetersiz olması hatta hiç olmaması nedeniyle birçok okulda problem yaşanıyor ancak bununla ilgili herhangi bir çözüm önerisi de üretilmiyor.Tabi bu durumdan en çok muzdarip olan da ilçelerdeki okullar.   MÜDÜR YOK, ÖĞRETMEN YOK, KALORİFER YANMIYOR, HİZMETLİ YOK Kırşehir'de bir anaokulu velisi, öğretmenin sağlık sorunları nedeniyle tayinini istemesi ile birlikte sınıfın açıkta kaldığını ve diğer öğretmenlerin de çocukları kabul etmediğini belirterek, okulda hizmetli olmadığını , kaloriferlerin yanmadığını ve kendilerinden sene başında 300 TL alınmasına rağmen herhangi bir muhtap bulamadıklarını belirtti.  
Kırşehir, 3 öğretmenden birisi gidince sınıf açıkta kaldı.Öğrenci velisi, ‘’müdür yok, öğretmen yok, kalorifer yanmıyor ,300 TL aidat aldılar şimdi kimse yok’’ diyerek isyan etti.

İŞKUR’un Toplum yararına programı kapsamında, birçok okula hizmetli ve görevli verilmişti ancak çevre illere nazaran Kırşehir’e çok az sayıda kontenjan ayrılması büyük tepkiyle karşılanmıştı.Kırşehir geneli için sadece 111 hizmetli ve görevli kontenjanı ayrılması nedeniyle, okullarda hizmetli personelin yetersiz kalması sonucu birçok okul, dışarından personel görevlendirerek bunun masrafını velilerin üzerine yıktı.

Okullardaki hizmetli ve personel sayısının yetersiz olması hatta hiç olmaması nedeniyle birçok okulda problem yaşanıyor ancak bununla ilgili herhangi bir çözüm önerisi de üretilmiyor.Tabi bu durumdan en çok muzdarip olan da ilçelerdeki okullar.

 

MÜDÜR YOK, ÖĞRETMEN YOK, KALORİFER YANMIYOR, HİZMETLİ YOK

Kırşehir'de bir anaokulu velisi, öğretmenin sağlık sorunları nedeniyle tayinini istemesi ile birlikte sınıfın açıkta kaldığını ve diğer öğretmenlerin de çocukları kabul etmediğini belirterek, okulda hizmetli olmadığını , kaloriferlerin yanmadığını ve kendilerinden sene başında 300 TL alınmasına rağmen herhangi bir muhtap bulamadıklarını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.