Kırşehir'de EGEDES Sistemi Hayata Geçti

TEKNOLOJİ 13.09.2022 - 11:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de EGEDES Sistemi Hayata Geçti

Kırşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, ilimizde egzoz elektronik denetleme sistemi'nin devreye girdiğini bildirdi.

Kırşehir'de araçların egzoz emisyon değerlerini denetlemek amacıyla Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) devreye girdi.Buna göre egzoz muayenesi yaptırmayan araçlara 2 bin 815 TL para cezası kesilecek. Konuyla İlgili Kırşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;   81 İLDE DENETİMLER BAŞLADI Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hava kirliliğine karşı başlattığı Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi 81 ilde hayata geçirildi. Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların trafikte otomatik olarak trafik akışını aksatmadan tespit edilebilmesi için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi’nin tüm aşamalarının tamamlanarak 81 ilde denetimlere başlanmıştır.   ASELSAN TARAFINDAN ÜRETİLDİ Tespit edilen araçlara 2 bin 815 TL para cezası kesilecek. Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların tespiti için EGEDES uygulamaya girdi. ASELSAN A.Ş. tarafından yerli, milli yazılım ve teknoloji kullanılarak hareketli ve sabit konumda, her türlü hava koşullarında hizmet verebilecek Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazları geliştirildi.   BİRKAÇ SNİYEDE TESPİT EDİLİYOR Söz konusu cihazlar, il müdürlüğü denetim araçlarına monte edilmiş olup, egzoz muayenesi yaptırılmayan araçları trafikte otomatik olarak akışı aksatmadan tespit ediliyor. Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar, sistem sayesinde birkaç saniyede tespit ediliyor.   CEZASI 2 BİN 815 TL Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Egzoz muayenesini yaptırmayanların ceza ödeyeceğini ve vatandaşların egzoz ölçümlerini tamamlamadan trafiğe çıkmamaların gerektiğini belirterek, egzoz ölçümü yaptırılmamış araçlar hakkında sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturulacağını ve 2022 yılı egzoz emisyon ölçümü yaptırmama cezası olarak 2 bin 815 TL ceza uygulanacağı sözlerine ekledi.  
Kırşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, ilimizde egzoz elektronik denetleme sistemi'nin devreye girdiğini bildirdi.

Kırşehir'de araçların egzoz emisyon değerlerini denetlemek amacıyla Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) devreye girdi.Buna göre egzoz muayenesi yaptırmayan araçlara 2 bin 815 TL para cezası kesilecek.

Konuyla İlgili Kırşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

 

81 İLDE DENETİMLER BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hava kirliliğine karşı başlattığı Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi 81 ilde hayata geçirildi. Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların trafikte otomatik olarak trafik akışını aksatmadan tespit edilebilmesi için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi’nin tüm aşamalarının tamamlanarak 81 ilde denetimlere başlanmıştır.

 

ASELSAN TARAFINDAN ÜRETİLDİ

Tespit edilen araçlara 2 bin 815 TL para cezası kesilecek. Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların tespiti için EGEDES uygulamaya girdi. ASELSAN A.Ş. tarafından yerli, milli yazılım ve teknoloji kullanılarak hareketli ve sabit konumda, her türlü hava koşullarında hizmet verebilecek Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazları geliştirildi.

 

BİRKAÇ SNİYEDE TESPİT EDİLİYOR

Söz konusu cihazlar, il müdürlüğü denetim araçlarına monte edilmiş olup, egzoz muayenesi yaptırılmayan araçları trafikte otomatik olarak akışı aksatmadan tespit ediliyor. Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar, sistem sayesinde birkaç saniyede tespit ediliyor.

 

CEZASI 2 BİN 815 TL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Egzoz muayenesini yaptırmayanların ceza ödeyeceğini ve vatandaşların egzoz ölçümlerini tamamlamadan trafiğe çıkmamaların gerektiğini belirterek, egzoz ölçümü yaptırılmamış araçlar hakkında sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturulacağını ve 2022 yılı egzoz emisyon ölçümü yaptırmama cezası olarak 2 bin 815 TL ceza uygulanacağı sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.