Kırşehir'de Domuz İstilası Vatandaşı Canından Bezdirdi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.11.2019 - 20:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Domuz İstilası Vatandaşı Canından Bezdirdi

Kırşehir'de son günlerde yaşanan domuz istilası vatandaşı canından bezdirdi. Edinilen bilgiye göre özellikle Kervansaray Mahallesi ve Özbağ mevkinde bulunan evlerin bahçesine gece ve akşam saatlerinde giren domuz sürüleri vatandaşı bezdirdi.Gece saatlerinde vatandaşlar tarafından da görüntülenen sürüler ile ilgili çalışma yapılması için Tarım İl Müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar yetkililerin bu işe bir çözüm bulunmasını talep ediyor. ''SÜREK AVI İÇİN ÖZEL İZİN ALINMASI GEREKİYOR'' Konu ile ilgili açıklamada bulunan bölgedeki vatandaşlar tarım il müdürlüğüne konu ile ilgili başvuruda bulunduklarını ancak müdürlüğün sürek avı için valilikten özel izin alınması gerektiğini söylediklerini belirttiler.Bazı vatandaşlar ise Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bu işe canlılara zarar vermeden de çözebileceklerini belirterek , ''İlla sürek avı yaparak canlılara zarar verilmesine de karşıyız.Söz konusu hayvanlar uyuşturularak doğal yaşam alanlarına bırakılabilir.'' ifadelerine yer verdiler. ''BİR BATINDA 7-8 YAVRU DOĞURUYORLAR'' Özbağ bölgesinde de birçok bahçeye zarar veren Domuz sürüleri ile ilgili bir başka iddia ise Çiçekdağı ve Boztepe bölgesinde başlatılan sürek avlarından kaçan domuzların Kırşehir'e doğru kaçtığı ve merkeze yakın birçok bahçeye daldığı yönünde.Domuz sürülerinin istilası yüzünden oldukça zor günler geçirdiklerini belirten vatandaşlar, ''Domuzlar yılda bir kaç kez üreyebiliyorlar ve bir batında 7-8 yavru birden doğuyor.O yüzden çok hızlı ürüyorlar.Bu işin önü alınmadığı takdirde şehir dışındaki bahçelere değil şehir merkezini bile istila edebilirler.O yüzden yetkililerin bu işe acil bir çözüm üretmesi şart !'' açıklamasında bulundular.

Kırşehir'de son günlerde yaşanan domuz istilası vatandaşı canından bezdirdi.

Edinilen bilgiye göre özellikle Kervansaray Mahallesi ve Özbağ mevkinde bulunan evlerin bahçesine gece ve akşam saatlerinde giren domuz sürüleri vatandaşı bezdirdi.Gece saatlerinde vatandaşlar tarafından da görüntülenen sürüler ile ilgili çalışma yapılması için Tarım İl Müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar yetkililerin bu işe bir çözüm bulunmasını talep ediyor.

''SÜREK AVI İÇİN ÖZEL İZİN ALINMASI GEREKİYOR''

Konu ile ilgili açıklamada bulunan bölgedeki vatandaşlar tarım il müdürlüğüne konu ile ilgili başvuruda bulunduklarını ancak müdürlüğün sürek avı için valilikten özel izin alınması gerektiğini söylediklerini belirttiler.Bazı vatandaşlar ise Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bu işe canlılara zarar vermeden de çözebileceklerini belirterek , ''İlla sürek avı yaparak canlılara zarar verilmesine de karşıyız.Söz konusu hayvanlar uyuşturularak doğal yaşam alanlarına bırakılabilir.'' ifadelerine yer verdiler.

''BİR BATINDA 7-8 YAVRU DOĞURUYORLAR''

Özbağ bölgesinde de birçok bahçeye zarar veren Domuz sürüleri ile ilgili bir başka iddia ise Çiçekdağı ve Boztepe bölgesinde başlatılan sürek avlarından kaçan domuzların Kırşehir'e doğru kaçtığı ve merkeze yakın birçok bahçeye daldığı yönünde.Domuz sürülerinin istilası yüzünden oldukça zor günler geçirdiklerini belirten vatandaşlar, ''Domuzlar yılda bir kaç kez üreyebiliyorlar ve bir batında 7-8 yavru birden doğuyor.O yüzden çok hızlı ürüyorlar.Bu işin önü alınmadığı takdirde şehir dışındaki bahçelere değil şehir merkezini bile istila edebilirler.O yüzden yetkililerin bu işe acil bir çözüm üretmesi şart !'' açıklamasında bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.