Kırşehir'de Dolu Yağışı Etkili Oluyor

YAŞAM 02.06.2021 - 14:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Dolu Yağışı Etkili Oluyor

Kırşehir kent merkezi ve kırsal alanda etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

    Dün öğle saatlerinde Kırşehir kent merkezine sağanak yağış etkili olurken çevre köylerde ve yüksek noktalarda ise dolu yağışı ise ekili alanlara ve ağaçlara zarar verdi.Bugün ise kırsal bölgeler ve kent merkezinde dolu yağışı ve sağanak yağış etkili oldu.       Aniden bastıran misket büyüklüğündeki dolu yağışı  merkeze bağlı çevre köylerde etkili olurken eriyen dolu ve yağmur suları nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.Dolu yağışı nedeniyle tarım arazileri zarar görürken her yer beyaza büründü.     Kırşehir'de önemli ölçüde kuraklık yaşayan çiftçilerin bir kısmı dolu ve sağanak yağış ile birlikte memnuniyetlerini belirtirken  bazı çiftçiler ise ani bastıran dolu yağışı nedeniyle tedirgin oluyor.     10 ve 15 dakika aralıkla yağan dolunun daha uzun süre yağması durumunda , meyve ağaçları ve ekili alanlara büyük zarar vereceğini belirten çiftçiler, eriyen dolu ve yağmurun büyük sel felaketi getirmesinden de korktuklarını belirttiler.      
Kırşehir kent merkezi ve kırsal alanda etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

 

 

Dün öğle saatlerinde Kırşehir kent merkezine sağanak yağış etkili olurken çevre köylerde ve yüksek noktalarda ise dolu yağışı ise ekili alanlara ve ağaçlara zarar verdi.Bugün ise kırsal bölgeler ve kent merkezinde dolu yağışı ve sağanak yağış etkili oldu.

 

 

 

Aniden bastıran misket büyüklüğündeki dolu yağışı  merkeze bağlı çevre köylerde etkili olurken eriyen dolu ve yağmur suları nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.Dolu yağışı nedeniyle tarım arazileri zarar görürken her yer beyaza büründü.

 

 

Kırşehir'de önemli ölçüde kuraklık yaşayan çiftçilerin bir kısmı dolu ve sağanak yağış ile birlikte memnuniyetlerini belirtirken  bazı çiftçiler ise ani bastıran dolu yağışı nedeniyle tedirgin oluyor.

 

 

10 ve 15 dakika aralıkla yağan dolunun daha uzun süre yağması durumunda , meyve ağaçları ve ekili alanlara büyük zarar vereceğini belirten çiftçiler, eriyen dolu ve yağmurun büyük sel felaketi getirmesinden de korktuklarını belirttiler.

 

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.