Kırşehir'de Dev Mantarlar İlgi Odağı Oldu !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2016 - 15:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Dev Mantarlar İlgi Odağı Oldu !

Kırşehir Kervansaray Dağı'nda tesadüfen bulunan iki adet dev mantar ilgi odağı oldu. Kırşehir’e 8 kilometre uzaklıkta Kervansaray Dağı’nda gezintiye çıkan bir grup vatandaş, futbol topu büyüklüğündeki tanesi 3 kilodan fazla iki adet dev mantar buldu. Doğada kendiliğinden yetişen ve türünün yenilebilir olup olmadığını araştırmayan doğasever grup, mantarları kent merkezindeki bir fotoğraf stüdyosuna aksesuar amaçlı verdi. İşyerine hediye edilen mantarların dağlık arazide yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından tesadüfen bulunduğunu anlatan fotoğraf stüdyosu sahibi Arif Çoban, “Bir grup vatandaş kilometrelerce uzaktaki Kervansaray Dağı’nda gezinti yaparken futbol topu büyüklüğünde iki adet dev mantar bulmuşlar. Onlar da bize getirdiler. Bu yörede görmeye alışık olmadığımız bir çeşit. Daha önce bu türde büyük mantara rastlamadık. Biz de bu mantarları fotoğraf stüdyomuzda sergiliyoruz. Fotoğraf çektirmek için gelen vatandaşlar mantarları görünce hayrete düşüyor, hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.” dedi.
Kırşehir Kervansaray Dağı'nda tesadüfen bulunan iki adet dev mantar ilgi odağı oldu.

Kırşehir’e 8 kilometre uzaklıkta Kervansaray Dağı’nda gezintiye çıkan bir grup vatandaş, futbol topu büyüklüğündeki tanesi 3 kilodan fazla iki adet dev mantar buldu. Doğada kendiliğinden yetişen ve türünün yenilebilir olup olmadığını araştırmayan doğasever grup, mantarları kent merkezindeki bir fotoğraf stüdyosuna aksesuar amaçlı verdi. İşyerine hediye edilen mantarların dağlık arazide yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından tesadüfen bulunduğunu anlatan fotoğraf stüdyosu sahibi Arif Çoban, “Bir grup vatandaş kilometrelerce uzaktaki Kervansaray Dağı’nda gezinti yaparken futbol topu büyüklüğünde iki adet dev mantar bulmuşlar. Onlar da bize getirdiler. Bu yörede görmeye alışık olmadığımız bir çeşit. Daha önce bu türde büyük mantara rastlamadık. Biz de bu mantarları fotoğraf stüdyomuzda sergiliyoruz. Fotoğraf çektirmek için gelen vatandaşlar mantarları görünce hayrete düşüyor, hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.