Kırşehir'de Depreme Hazırlık

YAŞAM 03.10.2022 - 12:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Depreme Hazırlık

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir'de meydana gelen depremin ardından Kırşehir'de deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Kırşehir'de 2022 Yerel Düzey Saha ve Masabaşı Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.     Senaryo gereği, Akpınar ilçesinde saat 13:30 sularında 5.8 şiddetinde meydana gelen depremde hasar gören bir binada arama kurtarma çalışmaları herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan yerine getirildi.     Petlas arkasındaki eski ziraat fakültesi binasında düzenlenen tatbikatı yakından izleyen Vali H. Mete Buhara, afetlerde can ve mal kayıplarının önlenmesi için tatbikatların son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.     Toplam 23 çalışma grubunun katılımı ile hazırlanan deprem tatbikatı, Vali Buhara'nın tatbikat alanında yaptığı incelemeler ile sona erdi.    
Geçtiğimiz günlerde Kırşehir'de meydana gelen depremin ardından Kırşehir'de deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Kırşehir'de 2022 Yerel Düzey Saha ve Masabaşı Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

 

 

Senaryo gereği, Akpınar ilçesinde saat 13:30 sularında 5.8 şiddetinde meydana gelen depremde hasar gören bir binada arama kurtarma çalışmaları herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan yerine getirildi.

 

 

Petlas arkasındaki eski ziraat fakültesi binasında düzenlenen tatbikatı yakından izleyen Vali H. Mete Buhara, afetlerde can ve mal kayıplarının önlenmesi için tatbikatların son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

 

Toplam 23 çalışma grubunun katılımı ile hazırlanan deprem tatbikatı, Vali Buhara'nın tatbikat alanında yaptığı incelemeler ile sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.