Kırşehir'de Deneme Üretimi Yapılan Aronyanın Hasadı Yapılacak

EKONOMİ 06.08.2021 - 12:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Deneme Üretimi Yapılan Aronyanın Hasadı Yapılacak

Kırşehir'de tıbbi ve aromatik bitki aronya yetiştirmeye başlayan üretici, ilk meyvelerini almaya hazırlanıyor.

Tıbbi ve aromatik sektörlerde kullanılan Aronyanın Kırşehir'deki üretimine ilk kez 2019 yılında başlandı ve ilk hasat da yaklaşık 20 gün sonra yapılacak.Tarım il müdürlüğü tarafından da gelişimi takip edilen aronya Kuzey Amerika menşeeli bir ürün.Kırşehir'de diğer köylerde de yaygınlaştırılması planlanıyor.     Süper meyve olarak adlandırılan Aronya ;  geniş iklim kuşağı ve toprak şartlarına adate olabilmesi, zengin içeriği ile insan sağlığına ve beslenmesine katkısı ve biyokimyasal özellikleri ile önemli ve tıbbi bir bitki.Köyünden kopmamak için bahçesine farklı ürünler ekmek için yola çıktığını belirten Osman Yılmaz, ''Uzun araştırmalarımın ardından 2019 yılında 16 dönümlük arazimde 3 bin 500 fidan diktim. Bu sene ilk hasadımızı yapacağız. İnşallah güzel sonuçlar almayı bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.
Kırşehir'de tıbbi ve aromatik bitki aronya yetiştirmeye başlayan üretici, ilk meyvelerini almaya hazırlanıyor.

Tıbbi ve aromatik sektörlerde kullanılan Aronyanın Kırşehir'deki üretimine ilk kez 2019 yılında başlandı ve ilk hasat da yaklaşık 20 gün sonra yapılacak.Tarım il müdürlüğü tarafından da gelişimi takip edilen aronya Kuzey Amerika menşeeli bir ürün.Kırşehir'de diğer köylerde de yaygınlaştırılması planlanıyor.

 

 

Süper meyve olarak adlandırılan Aronya ;  geniş iklim kuşağı ve toprak şartlarına adate olabilmesi, zengin içeriği ile insan sağlığına ve beslenmesine katkısı ve biyokimyasal özellikleri ile önemli ve tıbbi bir bitki.Köyünden kopmamak için bahçesine farklı ürünler ekmek için yola çıktığını belirten Osman Yılmaz, ''Uzun araştırmalarımın ardından 2019 yılında 16 dönümlük arazimde 3 bin 500 fidan diktim. Bu sene ilk hasadımızı yapacağız. İnşallah güzel sonuçlar almayı bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.