Kırşehir'de Covid-19'da Son Durum Ne ?

SAĞLIK 02.08.2020 - 14:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Covid-19'da Son Durum Ne ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , yeni tip koronavirüs (covid-19) ile ilgili Türkiye verilerini açıklıyor.Peki ama Kırşehir'de son durum ne ?

Son açıklanan verilere göre Türkiye'de toplam hasta sayısı 231 bin 869'a yükselirken , toplam iyileşen sayısı ise 215 bin 516 oldu.Yani aktif durumdaki hasta sayısı 16 bin 353.Bu hastaları 586'sı ise  ağır hasta sayısı olarak veriliyor.Ancak sağlık bakanı uzun süredir illere ilişkin rakamları açıklamıyor.Bunun yerine artış ve azalış eğiliminde ki illerin ismi veriliyor.İlk salgının başladığı dönemlerde en az vaka sayısına sahip olan iller arasında yer alan Kırşehir'de ise Mucur'da başlayan salgının ardından yeni bir döneme girilmişti.Salgın Mucur'dan sonra şehir merkezinde de etkili oldu.Son olarak Kaman'da da vaka sayılarında artış yaşanmaya başlandı.   KIRŞEHİR'DE SON DURUM NE ?   Salgının ilk başladığı hatta en yükseğe ulaştığı dönemde 30'u geçmeyen Kırşehir'de ki aktif vaka sayısı , salgının en az olduğu bugünlerde en son alınan verilere göre 82'ye ulaşmış durumda.Bu hastaların 20'ye yakını hastanede tedavi görürken diğerlerinin tedavileri evlerinde devam ediyor.Yani Kırşehir'de iyileşen hastaların dışında aktif vaka sayısı 82 ancak yeni vakaların da bu sayıya eklendiği bildiriliyor.Bu rakam salgının ilk başladığı dönemde ki rakamlarla karşılaştırıldığında Kırşehir'de koronavirüsün nasıl bir vahim boyuta ulaştığı da gözler önüne seriliyor.   YOĞUNLUK HARİTASINDA SON DURUM NE Kırşehir Merkez'de son durum   Kaman Merkez'de Son Durum     Mucur Merkez'de Son Durum     MASKE TAKMAK ZORUNLU AMA DİNLEYEN YOK !     Kırşehir'de artan vakaların ardından maske takma zorunluluğu getirilmişti ancak söz konusu karar ile ilgili ne sağlıklı bir denetim mekanizması ne de uygulaması var.Maske denetimi gerçekleştiren güvenlik güçleri maske takmayan kişileri bazen uyarıyor bazen ise ceza kesiyor ancak cezalandırılan insanlar güvenlik güçlerinin maske takmayan çoğu kişiyi görmezden geldiğini iddia ediyor.Denetim ile ilgili bu belirsizlik de insanların maske takıp takmama konusunda ikilimde bırakıyor.Ancak uzmanlar maskeyi ceza yememek için değil sağlığımız için takılması noktasında da her seferinde uyarıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , yeni tip koronavirüs (covid-19) ile ilgili Türkiye verilerini açıklıyor.Peki ama Kırşehir'de son durum ne ?

Son açıklanan verilere göre Türkiye'de toplam hasta sayısı 231 bin 869'a yükselirken , toplam iyileşen sayısı ise 215 bin 516 oldu.Yani aktif durumdaki hasta sayısı 16 bin 353.Bu hastaları 586'sı ise  ağır hasta sayısı olarak veriliyor.Ancak sağlık bakanı uzun süredir illere ilişkin rakamları açıklamıyor.Bunun yerine artış ve azalış eğiliminde ki illerin ismi veriliyor.İlk salgının başladığı dönemlerde en az vaka sayısına sahip olan iller arasında yer alan Kırşehir'de ise Mucur'da başlayan salgının ardından yeni bir döneme girilmişti.Salgın Mucur'dan sonra şehir merkezinde de etkili oldu.Son olarak Kaman'da da vaka sayılarında artış yaşanmaya başlandı.

 

KIRŞEHİR'DE SON DURUM NE ?

 

Salgının ilk başladığı hatta en yükseğe ulaştığı dönemde 30'u geçmeyen Kırşehir'de ki aktif vaka sayısı , salgının en az olduğu bugünlerde en son alınan verilere göre 82'ye ulaşmış durumda.Bu hastaların 20'ye yakını hastanede tedavi görürken diğerlerinin tedavileri evlerinde devam ediyor.Yani Kırşehir'de iyileşen hastaların dışında aktif vaka sayısı 82 ancak yeni vakaların da bu sayıya eklendiği bildiriliyor.Bu rakam salgının ilk başladığı dönemde ki rakamlarla karşılaştırıldığında Kırşehir'de koronavirüsün nasıl bir vahim boyuta ulaştığı da gözler önüne seriliyor.

 

YOĞUNLUK HARİTASINDA SON DURUM NE

Kırşehir Merkez'de son durum

 

Kaman Merkez'de Son Durum

 

 

Mucur Merkez'de Son Durum

 

 

MASKE TAKMAK ZORUNLU AMA DİNLEYEN YOK !

 

 

Kırşehir'de artan vakaların ardından maske takma zorunluluğu getirilmişti ancak söz konusu karar ile ilgili ne sağlıklı bir denetim mekanizması ne de uygulaması var.Maske denetimi gerçekleştiren güvenlik güçleri maske takmayan kişileri bazen uyarıyor bazen ise ceza kesiyor ancak cezalandırılan insanlar güvenlik güçlerinin maske takmayan çoğu kişiyi görmezden geldiğini iddia ediyor.Denetim ile ilgili bu belirsizlik de insanların maske takıp takmama konusunda ikilimde bırakıyor.Ancak uzmanlar maskeyi ceza yememek için değil sağlığımız için takılması noktasında da her seferinde uyarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.