Kırşehir'de Çanakkale Şehitleri Anıldı

GÜNDEM 18.03.2023 - 16:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Şehitler günü münasebetiyle, Kırşehir'de anma töreni düzenlendi.

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde tören düzenlendi.     Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Vali Vekili Zikri Şahin, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ile Metin İlhan, Belediye Başkan Vekili Nuri Araz, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen ilimiz protokolü, şehit ve gazi dernekleri başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.     Törende Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali Vekilimiz Zikri Şahin, deftere yazdığı yazıda, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde vatanımızın müdafaası, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.     Anadolu kapılarının ebedi yurt olarak Türklere açıldığı Malazgirt ile başlayıp asla geçilemeyeceğini yedi düvele gösterdiğimiz Çanakkale Zaferi ve Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı ile devam eden kahramanlık destanlarımız, milletimizin hiçbir koşulda bağımsızlığından, hür ve müstakil yaşama arzusundan vazgeçmeyeceğinin ispatı olmuş, bu uğurda nice vatan evladını şehit vermiştir.   Bağımsızlığımızın, vatan ve millet sevgisinin ölümsüz simgeleri olan aziz şehitlerimizin hiç düşünmeden canlarını ortaya koyarak bizlere emanet ettiği kutsal vatan topraklarımızın ve mukaddes değerlerin dünyada hiçbir emsali yoktur.     Yaptıkları fedakarlıklarla milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacak olan aziz şehitlerimiz, cesaretleri ve kahramanlıklarıyla genç nesillere gurur ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir.      Bu cennet vatanın sahipleri olarak bizler de şehitlerimizin emaneti olan ülkemizi her türlü tehlikeden korumak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasını sağlamak için aynı ruh ve anlayışla mücadelemizi sürdüreceğiz.  Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun!” ifadelerine yer verdi.     Buradaki tören, Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ile sona erdi..  
18 Mart Şehitler günü münasebetiyle, Kırşehir'de anma töreni düzenlendi.

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde tören düzenlendi.

 

 

Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Vali Vekili Zikri Şahin, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ile Metin İlhan, Belediye Başkan Vekili Nuri Araz, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen ilimiz protokolü, şehit ve gazi dernekleri başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

 

 

Törende Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali Vekilimiz Zikri Şahin, deftere yazdığı yazıda,

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde vatanımızın müdafaası, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

 

Anadolu kapılarının ebedi yurt olarak Türklere açıldığı Malazgirt ile başlayıp asla geçilemeyeceğini yedi düvele gösterdiğimiz Çanakkale Zaferi ve Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı ile devam eden kahramanlık destanlarımız, milletimizin hiçbir koşulda bağımsızlığından, hür ve müstakil yaşama arzusundan vazgeçmeyeceğinin ispatı olmuş, bu uğurda nice vatan evladını şehit vermiştir.

 

Bağımsızlığımızın, vatan ve millet sevgisinin ölümsüz simgeleri olan aziz şehitlerimizin hiç düşünmeden canlarını ortaya koyarak bizlere emanet ettiği kutsal vatan topraklarımızın ve mukaddes değerlerin dünyada hiçbir emsali yoktur.

 

 

Yaptıkları fedakarlıklarla milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacak olan aziz şehitlerimiz, cesaretleri ve kahramanlıklarıyla genç nesillere gurur ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir. 

 

 

Bu cennet vatanın sahipleri olarak bizler de şehitlerimizin emaneti olan ülkemizi her türlü tehlikeden korumak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasını sağlamak için aynı ruh ve anlayışla mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun!” ifadelerine yer verdi.

 

 

Buradaki tören, Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ile sona erdi..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.