Kırşehir'de Büyük Şiddetli Deprem Olur mu ?

GÜNDEM 23.09.2022 - 12:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Büyük Şiddetli Deprem Olur mu ?

Kırşehir'de gece saatlerinde meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki depremin ardından 1.2 şiddetin artçı sarsıntı meydana gelmişti.Meydana gelen depremi AFAD'dan emekli Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş'a sorduk.

Merkez üssü, Kırşehir kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Karıncalı Köyü olan 3.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi.Gece saat 02:56'da meydana gelen deprem kent merkezinde de önemli ölçüde hissedildi.Birçok vatandaş sarsıntı ile birlikte uykusundan uyanarak endişeye kapıldı.Sarsıntı çevre ilçe ve illerde de hissedildi.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı açıklmada, kendilerine gelen olumsuz bir ihbar olmadığını bildirdi.   KONUNUN UZMANI KONUŞTU Konu ile ilgili daha önce Kırşehir fay hatları üzerinde de çalışmaları bulunan AFAD'dan emekli Dr. Ramazan Demirtaş'a ulaştık.Ramazan Demirtaş meydana gelen depremin Kırşehir'in 11 kilometre kuzeybatısında, Akpınar fayı'nın güneydoğu ucunda meydana geldiğini belirtti.Demirtaş; Kırşehir'deki fay uzunluklarının belli bir hat boyunca uzanmadığını, kısa mesafeli olduklarını, bu nedenle büyük bir deprem üretme olasılıklarının çok düşük olduğunu bildirdi.Demirtaş, bu nedenle  Kırşehir'de meydana gelebilecek bir depremin en fazla 6 büyüklüğünde olabileceğini açıkladı.     AKPINAR DEPREMİ 82 yıl önce, 19 Nisan 1938 tarihinde saat 13.00’da, merkez üssü Akpınar ilçesinin 2 kilometre Kuzey Batısında bulunan Köşker Köyü olan; 204 kişinin ölümüne, 86 kişinin yaralanmasına ve 5431 evden 2330’unun yıkılmasına yol açan ve 15 saniye süren  6.8 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem meydana gelmişti.  
Kırşehir'de gece saatlerinde meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki depremin ardından 1.2 şiddetin artçı sarsıntı meydana gelmişti.Meydana gelen depremi AFAD'dan emekli Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş'a sorduk.

Merkez üssü, Kırşehir kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Karıncalı Köyü olan 3.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi.Gece saat 02:56'da meydana gelen deprem kent merkezinde de önemli ölçüde hissedildi.Birçok vatandaş sarsıntı ile birlikte uykusundan uyanarak endişeye kapıldı.Sarsıntı çevre ilçe ve illerde de hissedildi.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı açıklmada, kendilerine gelen olumsuz bir ihbar olmadığını bildirdi.

 

KONUNUN UZMANI KONUŞTU

Konu ile ilgili daha önce Kırşehir fay hatları üzerinde de çalışmaları bulunan AFAD'dan emekli Dr. Ramazan Demirtaş'a ulaştık.Ramazan Demirtaş meydana gelen depremin Kırşehir'in 11 kilometre kuzeybatısında, Akpınar fayı'nın güneydoğu ucunda meydana geldiğini belirtti.Demirtaş; Kırşehir'deki fay uzunluklarının belli bir hat boyunca uzanmadığını, kısa mesafeli olduklarını, bu nedenle büyük bir deprem üretme olasılıklarının çok düşük olduğunu bildirdi.Demirtaş, bu nedenle  Kırşehir'de meydana gelebilecek bir depremin en fazla 6 büyüklüğünde olabileceğini açıkladı.

 

 

AKPINAR DEPREMİ

82 yıl önce, 19 Nisan 1938 tarihinde saat 13.00’da, merkez üssü Akpınar ilçesinin 2 kilometre Kuzey Batısında bulunan Köşker Köyü olan; 204 kişinin ölümüne, 86 kişinin yaralanmasına ve 5431 evden 2330’unun yıkılmasına yol açan ve 15 saniye süren  6.8 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem meydana gelmişti.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.