Kırşehir'de Büyük Okul Servisi Krizi

EĞİTİM 07.09.2021 - 21:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Büyük Okul Servisi Krizi

Kırşehir'de 2021-2022 Eğitim yılının yüz yüze başlaması ile birlikte ciddi bir servis problemi ortaya çıktı.Problemin ana kaynağı ise pandemi döneminde desteklenmeyen servisçilerin başka iş kollarına yönelmesi.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze yapılmasının kararlaştırılmasıyla birlikte 1,5 yıldır uzaktan eğitim dönemi de bitmiş oldu ancak bu aralıkta pandemi koşulları okul servisçilerini de derinden sarstı.Birçok servisçi pandemi döneminde yapılmayan taşımacılık ve destek alamadıkları için farklı iş kollarına yönelid.Alınan bilgiye göre Kırşehir'de uzaktan eğitim öncesi 170 olan servis sayısı yaklaşık 50 azaldı.Azalmanın nedeni ise geçim kaygısı nedeniyle servisçilerin araçlarını satarak farklı iş kollarına yönelmeleri.Kırşehir'de yüz yüze eğitim ise mevcut 120'ye yakın servis ile yapılmaya çalışıldı ancak buna koordinasyon eksikliği de eklenince Kırşehir'de büyük bir okul servisi krizi ortaya çıktı.   SORUN ÇÖZÜLMEZSE SİSTEM ÇÖKER Alınan bilgiye göre Kırşehir'de Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm uyarılara rağmen okulların çıkış saatleri ile ilgili ortak bir karar almadı.Okul saatlerinin birbiriyle çakışması ve servis sayısındaki azlık nedeniyle birçok okulda servis krizi ortaya çıktı.Bazı mahallelere servis verilemezken birçok öğrenciye servis ayarlanamadığı için okul önlerinde de yığılmalar meydana geldi.Öte yandan servis problemi nedeniyle çevre köy ve kasabalardan yapılan taşımalı eğitimde sekteye uğradığı için birçok öğrenci mağdur oldu. Kırşehir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olay el atmaması durumunda servis sistemi tamamen çökebilir.
Kırşehir'de 2021-2022 Eğitim yılının yüz yüze başlaması ile birlikte ciddi bir servis problemi ortaya çıktı.Problemin ana kaynağı ise pandemi döneminde desteklenmeyen servisçilerin başka iş kollarına yönelmesi.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze yapılmasının kararlaştırılmasıyla birlikte 1,5 yıldır uzaktan eğitim dönemi de bitmiş oldu ancak bu aralıkta pandemi koşulları okul servisçilerini de derinden sarstı.Birçok servisçi pandemi döneminde yapılmayan taşımacılık ve destek alamadıkları için farklı iş kollarına yönelid.Alınan bilgiye göre Kırşehir'de uzaktan eğitim öncesi 170 olan servis sayısı yaklaşık 50 azaldı.Azalmanın nedeni ise geçim kaygısı nedeniyle servisçilerin araçlarını satarak farklı iş kollarına yönelmeleri.Kırşehir'de yüz yüze eğitim ise mevcut 120'ye yakın servis ile yapılmaya çalışıldı ancak buna koordinasyon eksikliği de eklenince Kırşehir'de büyük bir okul servisi krizi ortaya çıktı.

 

SORUN ÇÖZÜLMEZSE SİSTEM ÇÖKER

Alınan bilgiye göre Kırşehir'de Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm uyarılara rağmen okulların çıkış saatleri ile ilgili ortak bir karar almadı.Okul saatlerinin birbiriyle çakışması ve servis sayısındaki azlık nedeniyle birçok okulda servis krizi ortaya çıktı.Bazı mahallelere servis verilemezken birçok öğrenciye servis ayarlanamadığı için okul önlerinde de yığılmalar meydana geldi.Öte yandan servis problemi nedeniyle çevre köy ve kasabalardan yapılan taşımalı eğitimde sekteye uğradığı için birçok öğrenci mağdur oldu.

Kırşehir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olay el atmaması durumunda servis sistemi tamamen çökebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.