Kırşehir'de Bozdur Bozdur TL'yi Bitirdiler !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2018 - 16:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Bozdur Bozdur TL'yi Bitirdiler !

Kırşehir'de ellerindeki dövizleri bozdurmak için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.Elinde TL kalmayan döviz büroları TL satışını durdurdu. ABD ile yaşanan gerilim sonrasında piyasalarda döviz kurunda yaşanan artış ve dalgalanmalar sonrasında Merkez Bankasından ve BDDK'dan ardı ardına hamleler geldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşların ellerindeki dövizi bozdurmaları için çağrıda bulunmuştu. BOZDUR BOZDUR BİTİRDİLER Kırşehir kişi başına düşen döviz mevduatı en yüksek illerin başında geliyor.Sabah saatlerinde döviz bürolarına ve bankalara akın eden vatandaşlar özellikle gurbetçiler ellerindeki dövizleri bozdurmak için kuyruğa girdiler.Dövizlerini satanlar döviz alanlardan fazla olunca bir süre sonra döviz bürolarındaki TL de bitti.Döviz büroları TL satışını durdurarak döviz satışına devam ettiler. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan döviz bürosu çalışanları,'' elimizde TL bitti.Türk Lirası geldiği anda döviz bozmaya devam edeceğiz ancak şu anda inanılmaz bir talep var o yüzden Türk Lirası yetiştiremiyoruz.'' açıklamasında bulundular. 300 İŞ ADAMI 3 MİLYON DOLARI TL’YE ÇEVİRDİ Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizleri bozdurun çağrısına uyarak ellerindeki 3 milyon dolarıTL’ye çevirdi. Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği üyeleri Taksim Meydanı’nda bir araya gelerek 3 milyon dolar bozdurdu. Basın açıklaması yapan TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, "TÜMKİAD olarak, yeni Türkiye’nin yeni iş derneği olarak biz hep şu sözle, Türkiye’nin geleceğinde var olacağımızı söylemiştik. Ülkemizin, vatanımızın, milletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız demiştik. Cumhurbaşkanımızın Trabzon’da yaptığı açıklamadan sonra Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği olarak 300 üyeyle birlikte 3 milyon dolarımızı bozdurup ülkemize bir mesaj vermek istiyoruz. Bize dolar değil vatan lazım. Biz bu toprakları Çanakkele’de kan dökerek kazandık. Ne mezurayla ne gazete kupürüyle bu toprakları kazanmadık. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyoruz. Onlar rahat uyusunlar, onlar darbeye karşı dik durdular. Şimdi asıl savaş ekonomide var. Buradan sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasına sesleniyorum. Meydanlara inin. Biz meydanlardayız. Dolar bozduruyoruz, dolara hayır diyoruz. Bize dolar değil, vatan lazım. Çocuklarımızın geleceği, milletimizin geleceği için dolarlarınızı bozdurun’’ ifadelerini kullandı.
Kırşehir'de ellerindeki dövizleri bozdurmak için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.Elinde TL kalmayan döviz büroları TL satışını durdurdu.

ABD ile yaşanan gerilim sonrasında piyasalarda döviz kurunda yaşanan artış ve dalgalanmalar sonrasında Merkez Bankasından ve BDDK'dan ardı ardına hamleler geldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşların ellerindeki dövizi bozdurmaları için çağrıda bulunmuştu. BOZDUR BOZDUR BİTİRDİLER Kırşehir kişi başına düşen döviz mevduatı en yüksek illerin başında geliyor.Sabah saatlerinde döviz bürolarına ve bankalara akın eden vatandaşlar özellikle gurbetçiler ellerindeki dövizleri bozdurmak için kuyruğa girdiler.Dövizlerini satanlar döviz alanlardan fazla olunca bir süre sonra döviz bürolarındaki TL de bitti.Döviz büroları TL satışını durdurarak döviz satışına devam ettiler.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan döviz bürosu çalışanları,'' elimizde TL bitti.Türk Lirası geldiği anda döviz bozmaya devam edeceğiz ancak şu anda inanılmaz bir talep var o yüzden Türk Lirası yetiştiremiyoruz.'' açıklamasında bulundular. 300 İŞ ADAMI 3 MİLYON DOLARI TL’YE ÇEVİRDİ Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizleri bozdurun çağrısına uyarak ellerindeki 3 milyon dolarıTL’ye çevirdi. Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği üyeleri Taksim Meydanı’nda bir araya gelerek 3 milyon dolar bozdurdu. Basın açıklaması yapan TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, "TÜMKİAD olarak, yeni Türkiye’nin yeni iş derneği olarak biz hep şu sözle, Türkiye’nin geleceğinde var olacağımızı söylemiştik. Ülkemizin, vatanımızın, milletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız demiştik. Cumhurbaşkanımızın Trabzon’da yaptığı açıklamadan sonra Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği olarak 300 üyeyle birlikte 3 milyon dolarımızı bozdurup ülkemize bir mesaj vermek istiyoruz. Bize dolar değil vatan lazım. Biz bu toprakları Çanakkele’de kan dökerek kazandık. Ne mezurayla ne gazete kupürüyle bu toprakları kazanmadık. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyoruz. Onlar rahat uyusunlar, onlar darbeye karşı dik durdular. Şimdi asıl savaş ekonomide var. Buradan sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasına sesleniyorum. Meydanlara inin. Biz meydanlardayız. Dolar bozduruyoruz, dolara hayır diyoruz. Bize dolar değil, vatan lazım. Çocuklarımızın geleceği, milletimizin geleceği için dolarlarınızı bozdurun’’ ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.