Kırşehir'de Bir Köye Covid-19 Karantinası

ASAYİŞ 29.05.2020 - 23:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Bir Köye Covid-19 Karantinası

Mucur'da koronavirüs bulgusuna rastlanan bir köy karantinaya alındı.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Asmakardam köyünü ziyaret eden bir kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Mucur İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yapılan değerlendirmede, temaslı kişilerin bulunması nedeniyle 70 haneli köyde karantina uygulamasına karar verildiği ifade edilen açıklamada, salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla uygulanan karantina kapsamında köye giriş ve çıkışların durdurulduğu vurgulandı. Öte yandan, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki köyde kurulun aldığı karar anonslarla duyurulurken, güvenlik ve sağlık tedbiri alındı. Kırşehir'in Mucur ilçesinde dün de 6 katlı ve 24 daireli bir bina karantinaya alınmıştı.
Mucur'da koronavirüs bulgusuna rastlanan bir köy karantinaya alındı.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Asmakardam köyünü ziyaret eden bir kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Mucur İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yapılan değerlendirmede, temaslı kişilerin bulunması nedeniyle 70 haneli köyde karantina uygulamasına karar verildiği ifade edilen açıklamada, salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla uygulanan karantina kapsamında köye giriş ve çıkışların durdurulduğu vurgulandı.

Öte yandan, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki köyde kurulun aldığı karar anonslarla duyurulurken, güvenlik ve sağlık tedbiri alındı.

Kırşehir'in Mucur ilçesinde dün de 6 katlı ve 24 daireli bir bina karantinaya alınmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.