Kırşehir'de Ayın Ahisi Kolonya Üreticisi Salih Artuk Oldu

EKONOMİ 17.03.2021 - 21:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ayın Ahisi Kolonya Üreticisi Salih Artuk Oldu

Kırşehir'de pandemi süresi boyunca kolonya üretimine devam ederek ve fiyatlarda oynama yapmayarak vatandaşa kesintisiz bir şekilde kolonya satışı sunan Salih Artuk ayın Ahisi seçildi.

Pandemi nedeniyle ara verilen ''Ayın Ahisi''  mart ayı itibariyle Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından tekrar seçilmeye başlandı.2021 yılının ilk ayın ahisi olarak ise Kırşehir'de uzun yıllardır Kolonya üreten ve pandemi döneminde üretimini artırarak fiyatlarda oynama yapmadan Kırşehir Halkına kesintisiz bir şekilde kolonya sunan Salih Artuk'un oldu.Salih Artuk ödülünü Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun elinden aldı.     Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , '' Kırşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ''Örnek İşyeri Projesi" kapsamında Ahiliğin merkezi Kırşehir'de Esnaf Odalarımız tarafından "Ayın Ahisi" seçilen Artukoğulları Kolonyacısı işletmecisi Salih Artuk'u işyerinde ziyaret ederek ödülünü takdim ettik. Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu kolonyayı Ahilik prensiplerine uygun olarak hilesiz ve kaliteli bir şekilde üretip satışını gerçekleştiren, babasından aldığı bu mesleği Ahilik geleneğine uygun olarak dürüst bir şekilde devam ettiren esnafımıza çok teşekkür ediyorum.'' dedi.     Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ise yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi daha önceki yıllarda yapılan bu etkinlik uzun zamandır yapılmamaktaydı. İçerisinde bulunduğumuz salgın sebebiyle de birçok etkinliğe tamamen ara verildi. Ancak bu yıl, 2021 yılının Ahi Evran yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yayınlanması ile birlikte ayın esnafının belirlenmesi düşünülmüş ve Mart ayı esnafı olarak kolonya üreticisi Salih Artuk seçilmiştir.     Pandemi sürecinde bildiğiniz gibi hijyen ön planda tutuldu ve hijyen için gerekli olan ürünler fahiş fiyatlarla piyasaya sürüldü. Bu ürünlerin başında gelen kültürümüzde çok eskiye dayanan kolonya ise resmen korona savar olarak kullanıldı. İşte bu süreçte hastalığa karşı mücadele sergileyerek üretimine ara vermeden, fiyatlarda oynama yapmadan Kırşehir halkının kesintisiz bir şekilde kolonya bulmasına ve almasına imkân sağlayan Salih Artuk kardeşimizi takdir ediyoruz. Kendisinin Ayın Esnafı unvanını ve Ayın Esnafı ödülünü sonuna kadar hak ettiğini düşünüyoruz. Kendisini ve bağlı olduğu Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu’yu da kutluyorum.” dedi.    
Kırşehir'de pandemi süresi boyunca kolonya üretimine devam ederek ve fiyatlarda oynama yapmayarak vatandaşa kesintisiz bir şekilde kolonya satışı sunan Salih Artuk ayın Ahisi seçildi.

Pandemi nedeniyle ara verilen ''Ayın Ahisi''  mart ayı itibariyle Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından tekrar seçilmeye başlandı.2021 yılının ilk ayın ahisi olarak ise Kırşehir'de uzun yıllardır Kolonya üreten ve pandemi döneminde üretimini artırarak fiyatlarda oynama yapmadan Kırşehir Halkına kesintisiz bir şekilde kolonya sunan Salih Artuk'un oldu.Salih Artuk ödülünü Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun elinden aldı.

 

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , '' Kırşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ''Örnek İşyeri Projesi" kapsamında Ahiliğin merkezi Kırşehir'de Esnaf Odalarımız tarafından "Ayın Ahisi" seçilen Artukoğulları Kolonyacısı işletmecisi Salih Artuk'u işyerinde ziyaret ederek ödülünü takdim ettik. Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu kolonyayı Ahilik prensiplerine uygun olarak hilesiz ve kaliteli bir şekilde üretip satışını gerçekleştiren, babasından aldığı bu mesleği Ahilik geleneğine uygun olarak dürüst bir şekilde devam ettiren esnafımıza çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

 

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ise yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi daha önceki yıllarda yapılan bu etkinlik uzun zamandır yapılmamaktaydı. İçerisinde bulunduğumuz salgın sebebiyle de birçok etkinliğe tamamen ara verildi. Ancak bu yıl, 2021 yılının Ahi Evran yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yayınlanması ile birlikte ayın esnafının belirlenmesi düşünülmüş ve Mart ayı esnafı olarak kolonya üreticisi Salih Artuk seçilmiştir.

 

 

Pandemi sürecinde bildiğiniz gibi hijyen ön planda tutuldu ve hijyen için gerekli olan ürünler fahiş fiyatlarla piyasaya sürüldü. Bu ürünlerin başında gelen kültürümüzde çok eskiye dayanan kolonya ise resmen korona savar olarak kullanıldı. İşte bu süreçte hastalığa karşı mücadele sergileyerek üretimine ara vermeden, fiyatlarda oynama yapmadan Kırşehir halkının kesintisiz bir şekilde kolonya bulmasına ve almasına imkân sağlayan Salih Artuk kardeşimizi takdir ediyoruz. Kendisinin Ayın Esnafı unvanını ve Ayın Esnafı ödülünü sonuna kadar hak ettiğini düşünüyoruz. Kendisini ve bağlı olduğu Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu’yu da kutluyorum.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.