Kırşehir'de Atanamayan Öğretmenlerden Cacabey'de Eylem

EĞİTİM 10.03.2021 - 15:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Atanamayan Öğretmenlerden Cacabey'de Eylem

Kırşehir'de, seslerini duyurmak isteyen atanamamış öğretmenlere eğitim sendikaları destek sundu.Cacabey Meydanında yapılan basın açıklamasına Türk Eğitim Sen, Memur Sen ve Eğitim İş destek sundu.

Atama taleplerini yazdıkları pankartlarda da gösteren atanamayan öğretmenler adına Bilgisayar Öğretmeni Döndü Arat ve Sınıf Öğretmeni Ahmet Asiltürk İHA'dan Enderhan Öz'e açıklamada bulundular. Yapılan basın açıklamasında; "Gönüllü eğitim neferleri olarak canla başla çalışıyoruz. Atama bekleyen öğretmenlerin temennisi sesimize kulak verilmesi umudumuza ışık olunması, mezun olmuş ve mezun olacak öğretmenlerin hem kendi hem de ülkenin yarınlarına daha umutlu bakılmasına yardımcı olunmasıdır" dediler.     Ücretli öğretmenliğin haksızlık olduğunu ifade eden öğretmenler, "Ücretli öğretmenlik hem atama bekleyen öğretmenlere haksızlık hem de Türk eğitim sistemine vurulmuş bir baltadır. 2018 yılında alınan ücretli öğretmen sayısı 63 bin 656 iken 2019 yılında ise 76 bin 605'dir. Bir yılda 13 bin civarında atama gösteriyor ki, ücretli öğretmenlik artık bir ihtiyaç olmaktan çıkıp eğitimimizin öz politikası haline gelmiştir" dediler.     Basın açıklamasının ardından atanamayan öğretmenler, siyah balon uçurdu. 
Kırşehir'de, seslerini duyurmak isteyen atanamamış öğretmenlere eğitim sendikaları destek sundu.Cacabey Meydanında yapılan basın açıklamasına Türk Eğitim Sen, Memur Sen ve Eğitim İş destek sundu.

Atama taleplerini yazdıkları pankartlarda da gösteren atanamayan öğretmenler adına Bilgisayar Öğretmeni Döndü Arat ve Sınıf Öğretmeni Ahmet Asiltürk İHA'dan Enderhan Öz'e açıklamada bulundular. Yapılan basın açıklamasında; "Gönüllü eğitim neferleri olarak canla başla çalışıyoruz. Atama bekleyen öğretmenlerin temennisi sesimize kulak verilmesi umudumuza ışık olunması, mezun olmuş ve mezun olacak öğretmenlerin hem kendi hem de ülkenin yarınlarına daha umutlu bakılmasına yardımcı olunmasıdır" dediler.

 

 

Ücretli öğretmenliğin haksızlık olduğunu ifade eden öğretmenler, "Ücretli öğretmenlik hem atama bekleyen öğretmenlere haksızlık hem de Türk eğitim sistemine vurulmuş bir baltadır. 2018 yılında alınan ücretli öğretmen sayısı 63 bin 656 iken 2019 yılında ise 76 bin 605'dir. Bir yılda 13 bin civarında atama gösteriyor ki, ücretli öğretmenlik artık bir ihtiyaç olmaktan çıkıp eğitimimizin öz politikası haline gelmiştir" dediler.

 

 

Basın açıklamasının ardından atanamayan öğretmenler, siyah balon uçurdu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.