Kırşehir'de Asbestli Borular Polietilen Borularla Değiştiriliyor

GÜNDEM 03.08.2022 - 16:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Asbestli Borular Polietilen Borularla Değiştiriliyor

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, daha önce yaptığı açıklamada asbestli boruları değiştirmeden üst yapı çalışmalarına başlamayacaklarını açıklamıştı.Üst yapı çalışmalarından önce asbestli boruların değişimşine başlandı.

Daha önce Medaş'ın elektrik kabllarını yer altına alma çalışmaları nedeniyle bozulan yollarla ilgili vatandaşın asfalt talebine ''önce asbestli boruları değiştireceğiz sonra asfalt atacağız.Asfaltı hemen yapıp da daha sonra boru döşemek için tekrar söküm işlemi yapıp kaynaklarımızı israf etmek istemiyoruz'' diyen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şehrin muhtelif yerlerinde kanser riski oluşturan asbestli boruların değişimine başlandığını duyurdu.     POLİETİLEN BORULARLA DEĞİŞTİRİLİYOR Maliyetlerdeki artış ile birlikte yüklenici firmaların ihaleye girmemesi nedeniyle asbestli boruların yapım işi de erteleniyordu.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, gelen taleplere rağmen kanser riski taşıyan asbestli boruları değiştirmeden yolları yapmayacaklarını vurgulamıştı.Şehrin muhtelif noktalarında ana ishale hatlarındaki tamamlanmamış asbestli boruların, sağlıklı olan polietilen borularla değişimine başlandı.Boruların değiştirilmesinin ardından hemen üst yapı çalışmalarına başlanacak. İller Bankası kredi vermediği için projeler Kırşehir Belediyesi'nin öz kaynakları ile gerçekleştiriliyor.     BAHÇECİ DÖNEMİNDE 12 MİLYON EURO KREDİ ÇEKİLMİŞTİ Bilindiği üzere AK Partili Yaşar Bahçeci döneminde asbestli boruların değişimi için Dünya Bankası'ndan 12 milyon euro kredi çekmiştir.Ancak daha önceki açıklamasında Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, su patlaklarını tamir etmek istediklerinde içme sularının hala asbestli borulardan verilmeye devam edildiğini belirtmişti.Ekicioğlu bu boruların sağlık açısından büyük risk taşıdığını ve tespit ettikleri noktada değiştirdiklerini de açıklamıştı. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Sabahın Erken Saatlerinde Yapılan Çalışmaları İnceledi        
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, daha önce yaptığı açıklamada asbestli boruları değiştirmeden üst yapı çalışmalarına başlamayacaklarını açıklamıştı.Üst yapı çalışmalarından önce asbestli boruların değişimşine başlandı.

Daha önce Medaş'ın elektrik kabllarını yer altına alma çalışmaları nedeniyle bozulan yollarla ilgili vatandaşın asfalt talebine ''önce asbestli boruları değiştireceğiz sonra asfalt atacağız.Asfaltı hemen yapıp da daha sonra boru döşemek için tekrar söküm işlemi yapıp kaynaklarımızı israf etmek istemiyoruz'' diyen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şehrin muhtelif yerlerinde kanser riski oluşturan asbestli boruların değişimine başlandığını duyurdu.

 

 

POLİETİLEN BORULARLA DEĞİŞTİRİLİYOR

Maliyetlerdeki artış ile birlikte yüklenici firmaların ihaleye girmemesi nedeniyle asbestli boruların yapım işi de erteleniyordu.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, gelen taleplere rağmen kanser riski taşıyan asbestli boruları değiştirmeden yolları yapmayacaklarını vurgulamıştı.Şehrin muhtelif noktalarında ana ishale hatlarındaki tamamlanmamış asbestli boruların, sağlıklı olan polietilen borularla değişimine başlandı.Boruların değiştirilmesinin ardından hemen üst yapı çalışmalarına başlanacak. İller Bankası kredi vermediği için projeler Kırşehir Belediyesi'nin öz kaynakları ile gerçekleştiriliyor.

 

 

BAHÇECİ DÖNEMİNDE 12 MİLYON EURO KREDİ ÇEKİLMİŞTİ

Bilindiği üzere AK Partili Yaşar Bahçeci döneminde asbestli boruların değişimi için Dünya Bankası'ndan 12 milyon euro kredi çekmiştir.Ancak daha önceki açıklamasında Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, su patlaklarını tamir etmek istediklerinde içme sularının hala asbestli borulardan verilmeye devam edildiğini belirtmişti.Ekicioğlu bu boruların sağlık açısından büyük risk taşıdığını ve tespit ettikleri noktada değiştirdiklerini de açıklamıştı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Sabahın Erken Saatlerinde Yapılan Çalışmaları İnceledi

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.