Kırşehir'de Arılarla Hormonsuz Biber ve Salatalık da Üretilecek

EĞİTİM 03.07.2020 - 14:52, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Arılarla Hormonsuz Biber ve Salatalık da Üretilecek

Kırşehir'in Jeotermal Potansiyelini avantaja çevirmek için çalışmlarını sürdüren Ahi Evran Üniversitesi, jeotermal kaynaklı AR-GE seralarda arılarla hormonsuz biber ve domates üretimine de başladı.

Türkiye'nin 5 pilot Üniversitesinden birisi olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi , proje ayaklarından birisi olan jeotermal enerji ile tarım çalışmaları kapsamında Bağbaşı Kampüsü içerisinde bir AR-GE serası oluşturmuştur.Jeotermal ısıtmalı serada yaz-kış ürün üretilirken bir taraftan da öğrenciler için bir laboratuvar ortamı da oluşturulmuştu.Jeotermal Kaynaklı ARGE serada daha önce üretilen domates ile birlikte, Kırşehir'e yatırımcı da getiren Üniversite Karakurt'ta ilk etapta 140 dönümlük arazi üzerinde bombus arılarıyla hormonsuz domates üretimine başlanmıştı.3 etaplı proje bittiğinde 400 dönümlük arazi üzerinde 500 kişinin istihdam edildiği bir üretim sahası haline gelecek.     DOMATESTEN SONRA ARILARLA HORMONSUZ SALATALIK VE BİBER   Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya , Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü içerisinde kurulan AR-GE serada incelemelerde bulundu.Domates ile birlikte Arılarla hormonsuz salatalık ve biber de üretilmeye başlandığını belirten Karakaya , ''Pilot Üniversite projeleriyle birlikte Kırşehir'in sahip olduğu zenginlikleri bilimsel çalışmalarla avantaja çevirerek hem verimli üretimin önünü açıyoruz hem de Kırşehir İnsanının bu alanda kalifiye yetişmesi ile birlikte istihdamını da sağlıyoruz.Bu anlamda Üniversitemiz bu projelere öncülük etmeye devam ediyor.'' açıklamasında bulundu.
Kırşehir'in Jeotermal Potansiyelini avantaja çevirmek için çalışmlarını sürdüren Ahi Evran Üniversitesi, jeotermal kaynaklı AR-GE seralarda arılarla hormonsuz biber ve domates üretimine de başladı.

Türkiye'nin 5 pilot Üniversitesinden birisi olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi , proje ayaklarından birisi olan jeotermal enerji ile tarım çalışmaları kapsamında Bağbaşı Kampüsü içerisinde bir AR-GE serası oluşturmuştur.Jeotermal ısıtmalı serada yaz-kış ürün üretilirken bir taraftan da öğrenciler için bir laboratuvar ortamı da oluşturulmuştu.Jeotermal Kaynaklı ARGE serada daha önce üretilen domates ile birlikte, Kırşehir'e yatırımcı da getiren Üniversite Karakurt'ta ilk etapta 140 dönümlük arazi üzerinde bombus arılarıyla hormonsuz domates üretimine başlanmıştı.3 etaplı proje bittiğinde 400 dönümlük arazi üzerinde 500 kişinin istihdam edildiği bir üretim sahası haline gelecek.

 

 

DOMATESTEN SONRA ARILARLA HORMONSUZ SALATALIK VE BİBER

 

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya , Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü içerisinde kurulan AR-GE serada incelemelerde bulundu.Domates ile birlikte Arılarla hormonsuz salatalık ve biber de üretilmeye başlandığını belirten Karakaya , ''Pilot Üniversite projeleriyle birlikte Kırşehir'in sahip olduğu zenginlikleri bilimsel çalışmalarla avantaja çevirerek hem verimli üretimin önünü açıyoruz hem de Kırşehir İnsanının bu alanda kalifiye yetişmesi ile birlikte istihdamını da sağlıyoruz.Bu anlamda Üniversitemiz bu projelere öncülük etmeye devam ediyor.'' açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.